Πέτρος Φιλιππίδης: Oδηγείται στη φυλακή ο ηθοποιός

Πέτρος Φιλιππίδης: Oδηγείται στη φυλακή ο ηθοποιός

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης την Τρίτη (27/07) και την Τετάρτη (28/07) αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Τρίπολης, εκεί όπου έχει προφυλακιστεί και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης προσπαθεί να διαχειριστεί την απόφαση της δικαιοσύνης που του «έδειξε» τον δρόμο για τη φυλακή και πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, αναμένοντας να λάβει το φυλακιστήριο.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ηθοποιός πέρασε την Τρίτη (27/07) το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου υπό άκρα μυστικότητα και σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε «μάχη» για να πείσει ότι δεν έχει διαπράξει τα αδικήματα του βιασμού και των δυο απόπειρών βιασμού (κακουργηματικές πράξεις) σε βάρος συναδέλφων του. Η ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφασίσουν, τελικά, ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την απολογία του.

Το πρωί της Τετάρτης (28/07) ενδέχεται ο Πέτρος Φιλιππίδης να μεταχθεί από τη ΓΑΔΑ, που διανυκτέρευσε, στην πρώην Σχολή Ευελπίδων για να πάρει από τον εισαγγελέα εκτέλεσης των ποινών το φυλακιστήριο.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, με το επιχείρημα του COVID-19 να διαβιβαστεί μόνο η δικογραφία στον εισαγγελέα εκτέλεσης των ποινών, χωρίς δηλαδή, να μεταχθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Όποια εκδοχή από τις δύο και αν επικρατήσει, είναι βέβαιο ότι ο ηθοποιός θα πάρει τον δρόμο για τις φυλακές, ως προσωρινά κρατούμενος. Αναμένεται, το μεσημέρι, να ξεκινήσει η μεταγωγή του στις φυλακές και θα πρέπει να φτάσει στις φυλακές πριν από τη δύση του ήλιου, αφού μετά, δεν επιτρέπεται να ανοίξουν οι πύλες του σωφρονιστικού καταστήματος.

Όπως αναφέρθηκε, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα ο Πέτρος Φιλιππίδης θα οδηγεί στις φυλακές της Τρίπολης, εκεί δηλαδή που οδηγούνται όλοι οι βιαστές προκειμένου να προστατευτούν από τους υπόλοιπους κρατούμενους και ειδικά τους βαρυποινίτες. Στις ίδιες φυλακές, αυτές της Τρίπολης, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί, ποιους θα βρει εκεί
Από την αρχή του 2021 και έπειτα από απόφαση της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, οι φυλακές της χώρας έχουν διαχωριστεί ανάλογα με το έγκλημα που έχουν ή κατηγορούνται ότι έχουν διαπράξει οι δράστες.

Έτσι υπάρχουν δύο φυλακές όπου κρατούνται μονάχα καταδικασμένοι ή κατηγορούμενοι για σεξουαλικής φύσης εγκλήματα αλλά και για εγκλήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Αυτές είναι οι φυλακές Γρεβενών και Τρίπολης.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης φαίνεται πως θα καταλήξει στις δεύτερες, στις οποίες αναμένεται να οδηγηθεί την Τετάρτη (28/07).

Στο εν λόγω κατάστημα κράτησης έχει προφυλακιστεί ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης. Στη φυλακή Τρίπολης, όπως και σε αυτή των Γρεβενών, κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα, προκειμένου να μην υπάρχουν κυρίως προβλήματα ασφαλείας από επιθέσεις άλλων κρατουμένων, λόγω της απαξίας των αδικημάτων.

Επομένως, στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Τρίπολης βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του. Καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο του 2021 σε κάθειρξη 15,5 ετών.

Στην ίδια φυλακή κρατείται, επίσης, ο Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής μουσικής, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο. Σε βάρος του, είχε ασκηθεί βαρύτατη ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιών κάτω των 12 ετών, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Καταγγέλθηκε από γονείς ενός 9χρονου κοριτσιού τον περασμένο Ιούλιο.

Στις φυλακές Τρίπολης βρίσκεται και ο «παιδεραστής με το βαν», Φίλιππος Λεβέντος, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση. Ο Φίλιππος Λεβέντος συνελήφθη το 2015 επ’ αυτοφώρω, όταν επιβίβαζε 13χρονο στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του για να το αποπλανήσει.

Ακόμη, στις φυλακές Τρίπολης εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος Μανώλης Κούτζης, γνωστός ως «δράκος του Αμαρουσίου». XX
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ