Οι τροφές που θα θωρακίσουν το ανοσοποιητικό μας στο lockdown

Οι τροφές που θα θωρακίσουν το ανοσοποιητικό μας στο lockdown

Γεμίζουμε το ψυγείο και τα ντουλάπια με τις τροφές που προστατεύουν το ανοσοποιητικό και καταναλώνονται ευχάριστα και με όρεξη. Διαβάστε τον απόλυτο οδηγό διατροφής.

Διανύουμε μία περίοδο όπου όλα είναι σε έξαρση. Η γρίπη, ο κορονοϊός, το απλό κρύωμα και μαζί και η ανησυχία για το πώς θα θωρακίσουμε την υγεία μας. Το βασικό είναι να φοράμε τη μάσκα μας και να αποφεύγουμε τους πολλούς συγχρωτισμούς.

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η επιλογή των σωστών τροφών. Κάθε εποχή του χρόνου έχει τον δικό της πλούτο γεύσεων. Γεμίζουμε το ψυγείο και τα ντουλάπια με τις τροφές που προστατεύουν το ανοσοποιητικό και καταναλώνονται ευχάριστα και με όρεξη.

Διαβάστε παρακάτω τον απόλυτο οδηγό διατροφής σύμφωνα με το ladylike, για τις μέρες που θα "μείνεις σπίτι" λόγω του lockdown.

Σπόροι chia και γερό ανοσοποιητικό
Μην υποτιμάς καθόλους τους σπόρους chia. Είναι γεμάτοι ίνες, πρωτείνη, Ω3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Η πρωτείνη ειδικά βοηθά τη δημιουργία αντισωμάτων, ενώ τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες από τις ελεύθερες ρίζες.

Γλυκοπατάτες
Το λαχανικό του φθινοπώρου. Σύμφωνα με το Office of Dietary Supplements, μία ψητή γλυκοπατάτα έχει το 156% της καθημερινής προτεινόμενης πρόσληψης σε βιταμίνη Α. Και μπαίνει στις περισσότερες συνταγές σου. Αλμυρές και γλυκές.

Γιαούρτι
Τα προβιοτικά είναι απαραίτητα για το ανοσοποιητικό (και όχι μόνο). Δες εδώ ποιες άλλες τροφές έχουν προβιοτικά και απόλαυσε το γιαουρτάκι σου με φρούτα, μέλι και ξηρούς καρπούς.

Πράσινο τσάι για γερό ανοσοποιητικό
Έρευνα κατέληξε στο ότι το EGCG που βρίσκεται στο πράσινο τσάι αυξάνει τα Τ λεμφοκύτταρα που παίζουν τεράστιο ρόλο στην ισορροπία του ανοσοποιητικό. Matcha latte κανείς;

Ginger
Ανακουφίζει συμπτώματα κρυώματος, όπως ο βήχας και είναι γνωστό για τα αντιοξειδωτικά του. Μην ξεχνάς ότι το ginger πάντα θα δίνει γεύση σε ροφήματα και φαγητό.

Αβοκάντο
Εξαιρετική πηγή βιταμινών C και Ε. Η βιταμίνη C, ειδικά, είναι απαραίτητη γιατί το σώμα δεν την παράγει από μόνο του. Να τρως μισό αβοκάντο την ημέρα, διότι τον γιατρό τον κάνει πέρα. Και το τρως υγιεινά, αλλά στο τσακίρ κέφι φτιάχνεις και γουακαμόλε για να συνοδεύσεις τα nachos σου. XX
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ