COOK BOOK

Τάκος με πικάντικο κοτόπουλο


Υλικά
2 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο κοτόπουλο
1 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη ντομάτα
1 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο
1 κονσέρβα πιπεριές τσιπότλε, ψιλοκομμένες
1 κ. γλ. αλάτι
4 τορτίγιες καλαμποκιού
2 αβοκάντο, κομμένα σε φέτες

Χρωματιστή σαλάτα ζυμαρικών με πέστο


Υλικά
450 γρ. ζυμαρικά, κατά προτίμηση ολικής αλέσεως
1 κονσέρβα ψητές κόκκινες πιπεριές, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
170 γρ. σάλτσα πέστο βασιλικού
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
3 χούφτες φρέσκια ρόκα

Τι να κάνω τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα;


Σίγουρα σε κάθε σπίτι υπάρχουν αυγά που έχουν περισσέψει από την Κυριακή του Πάσχα. Το καλό είναι πως μπορούν να διατηρηθούν αρκετές ημέρες και εβδομάδες όταν είναι βρασμένα, οπότε αυτό που λείπει στους περισσότερους είναι η ιδέα.

Μπουτάκια κοτόπουλου με σκόρδο και μανιτάρια


Υλικά
700 γρ. μπούτια κοτόπουλου
1 κ. γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι και δεντρολίβανο
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
2 κ. σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα: 1 κ. σ. βούτυρο, 250 γρ. μανιτάρια σε φέτες, 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες, 1 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1/2 – 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι και αποξηραμένο δεντρολίβανο (αναλόγως με το γούστο σας)

Ρόφημα ζεστής σοκολάτας με φυστικοβούτυρο και νουτέλα


Υλικά
4 φλ. τσαγιού γάλα με χαμηλά λιπαρά
2 κ. σ. νουτέλα ή οποιοδήποτε άλειμμα κακάο φουντουκιού
2 κ. σ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1- 2 κ. σ. λείο φυστικοβούτυρο
2 κ. σ. φυσικό γλυκαντικό της επιλογής σας ή ακατέργαστη ζάχαρη
Μαρσμέλοους, τριμμένα φουντούκια, κομματάκια σοκολάτας ή επιπλέον νουτέλα για γαρνίρισμα

Ζυμαρικά με σπανάκι και σάλτσα από ρικότα


Υλικά
220γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
1 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
230 γρ. φρέσκο baby σπανάκι, πλυμένο
1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για σερβίρισμα
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
3 φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
1 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν έξτρα για το γαρνίρισμα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Χοιρινές μπριζόλες με σος μελιού και σκόρδο


Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες
1/4 φλ. τσαγιού μέλι
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
1/4 φλ. τσαγιού νερό (ή ζωμό κοτόπουλου)
2 κ. σ. ξύδι από κρασί ρυζιού (ή μηλόξυδο, ή οποιοδήποτε λευκό ξύδι)
Αλάτι και πιπέρι

Νηστίσιμοι ρεβιθοκεφτέδες με μυρωδικά και μπαχάρια


Υλικά
2 1/2 φλιτζάνια ρεβύθια, βρασμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο ψωμί (ψίχα, μουσκεμένο και καλά στυμμένο)
Λίγο κόλιανδρο
1/3 κ.γ. κύμινο
1/4 φλιτζανιού αλεύρι (λίγο επιπλέον για το αλεύρωμα)
αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
λίγο λάδι για το μίγμα και αρκετό για το τηγάνισμα

Subscribe to this RSS feed

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ