ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μειώθηκε ο πληθυσμός στα χωριά, όχι όμως οι ανάγκες…

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μειώθηκε ο πληθυσμός στα χωριά, όχι όμως οι ανάγκες…

«Οι γιορτές και οι πανηγύρεις, που τόσο μας έλλειψαν στην υπερδιετή περίοδο της πανδημίας, είναι αφορμή για να ξαναβρεθούν στη γενέτειρά τους όσοι αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής εγκαταστάθηκαν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Μπορεί να έχει μειωθεί ο πληθυσμός στα χωριά μας, ωστόσο, χρέος της πολιτείας είναι να διατηρήσει και να αναβαθμίσει όπου χρειάζεται τις υποδομές και τα δίκτυα τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για όσους έλκουν καταγωγή από αυτά και τα επισκέπτονται τακτικά -πολλοί εξ αυτών κάθε Σαββατοκύριακο και όχι μόνο στις διακοπές του καλοκαιριού ή τις γιορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από το Αχίλλειο του δήμου Κιλελέρ, όπου βρέθηκε με αφορμή την εορτή του προστάτη του χωριού, Αγίου Αχιλλίου. 

Μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία και την αρτοκλασία, την οποία τέλεσαν στον περιβόλου του ναού ο εφημέριος του χωριού π. Ιωάννης, ο π. Κωνσταντίνος από τον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Λάρισας και ο εφημέριος του Λοφίσκου π. Σεραφείμ, ο Θεσσαλός πολιτικός είχε την ευκαιρία στην πλατεία του χωριού να ανταλλάξει ευχές και να συνομιλήσει με κατοίκους και επισκέπτες για ζητήματα της επικαιρότητας. 

Στις εορταστικές εκδηλώσεις μεταξύ άλλων έδωσαν το παρόν η βουλευτής Λαρίσης κ. Ευαγγελία Λιακούλη, ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κα Βάνα Χλιάπη και κ. Κώστας Φιλιππούλης, η αντιδήμαρχος Δ.Ε Αρμενίου-Κιλελέρ κα Ιωάννα Πινακά, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Μπακαλόπουλος, ο πρόεδρος Νίκης-Αχιλλείου κ. Γιώργος Τσικόπουλος, ο σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας κ. Δημήτρης Αραμπατζής, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες από τα γύρω χωριά.  XX

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ