Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν θα αφήσουμε τους συμπολίτες μας να παγώσουν»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν θα αφήσουμε τους συμπολίτες μας να παγώσουν»

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι έως το τέλος του έτους οι πολίτες θα είναι σε γενικές γραμμές προστατευμένοι από τις ενεργειακές αυξήσεις, «ωστόσο η κρίση θα κρατήσει λίγους μήνες παραπάνω».

«Δεν θα αφήσουμε τους συμπολίτες μας να παγώσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Από κει και πέρα, αναφερόμενος στην κοινή επιστολή που αναμένεται να παραδώσουν στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα ζητήσουν τη δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις, στα πρότυπα του Ελληνικού Ταμείου που έχει συσταθεί.

Εξάλλου, ο κ. Γεωργιάδης, χαρακτήρισε ιστορικών διαστάσεων τη συμφωνία με την Γαλλία και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ανεξήγητη και απαράδεκτη.

Όπως υποστήριξε, στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί, γιατί είχε ξεκινήσει τη σχετική συζήτηση με τους Γάλλους και ανέφερε ότι η συμφωνία είναι καλύτερη στο οικονομικό της σκέλος από αυτό που συζητούσε ο κ. Τσίπρας.



 xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ