Με αίσθημα ευθύνης στις κάλπες

Με αίσθημα ευθύνης στις κάλπες

Όσο και αν μας φαίνεται παράξενο και ίσως μερικές φορές παράλογο, θα πρέπει να διοχετεύεται το αίσθημα ευθύνης που όλοι έχουμε σε αυτές τις εκλογές, εάν επιδιώκουμε να αλλάξουμε το πεπαλαιωμένο και να προχωρήσουμε μπροστά.

Τα πολιτικά μας δικαιώματα θα πρέπει να είναι ασυμβίβαστα με προοπτική της ανάπτυξης του τόπου και σαφώς οι Ευρωεκλογές θα πρέπει να αποτελούνται από ικανούς ανθρώπους που μπορούν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας.

Θεωρούμε δε, ότι καταντά γελοίο να συνδυάζουμε την ικανότητα με την διασημότητα.

Η ικανότητα των εκπροσώπων μας στο Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να συσχετίζεται με γνώσεις, με εμπειρία και με δεξιότητες διαβούλευσης.

Με το ίδιο ακριβώς κριτήριο πιστεύουμε ότι πρέπει να αποφασίζουμε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ παράλληλα δεν πρέπει να αποκλείουμε νέα άτομα που επιθυμούν να συνεισφέρουν στο τόπο μας.

Όμως και τα νέα αυτά άτομα πρέπει να έχουν αποδείξει ότι η διάθεση συνεισφοράς τους δεν αποτελει προσωπική προσδοκία αλλά συλλογική ευημερία.

Μπορεί κάποιοι να κάνουν λόγο ότι η πολιτική δεν είναι επάγγελμα. Για μας η θέση του Περιφερειάρχη ή του Δημάρχου είναι επάγγελμα και αυτό επειδή λειτουργεί μία επιχείρηση με έσοδα-έξοδα, μία επιχείρηση που πρέπει να είναι οργανωμένη, μία επιχείρηση με συνεργάτες που πρέπει να έχουν γνώσεις.

Ο εκάστοτε Περιφερειάρχης και Δήμαρχος επιβάλλεται να έχει γνώσεις όλων των αντικειμένων της αρμοδιότητάς του. Και ως επάγγελμα αμοίβεται από το αφεντικό του, δηλαδή το λαό που υπηρετεί.

Ναι, η πολιτική είναι επάγγελμα και η έλλειψη γνώσεων, δράσεων, οργάνωσης και εργασιών αποτελεί και την απόλυσή τους στις επόμενες εκλογές.

Όσον αφορά το αίσθημα ευθύνης, θα πρέπει να κοιτάμε τις νέες γενιές στα μάτια εάν επιθυμούμε να χτίσουν το μέλλον τους εδώ.

Θεωρούμε αδιανόητο να μιλάμε για “εκλογικές υποχρεώσεις“ απέναντι στο συγγενή, στο φίλο, στο κουμπάρο, στο καλό παιδί ή σε οποιονδήποτε, που ξέρουμε καταβάθος ότι έχει έλλειψη δυνατοτήτων, γνώσεων και ικανοτήτων.

Οι τοπικές εκλογές δεν έχουν χρώμα, όπως δεν έχουν χρώμα τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Σ' αυτές τις εκλογές το ορθό που πρέπει να πράξουμε όλοι, είναι η επιλογή μας να βασίζεται σε ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι έχουν την εμπειρία της γνώσης, την ικανότητα οργάνωσης, το λόγο της διαβούλευσης και ότι άλλα στοιχεία απαιτούνται για να ηγεθούν αυτού του τόπου. Κριτήριο δεν αποτελεί μόνο η προεργασία, αλλά η συμβολή στα δρώμενα του Δήμου.

Αυτό είναι το αίσθημα ευθύνης που πρέπει να έχουμε όλοι αυτήν την Κυριακή. Άλλωστε η ευχή "καλή ψήφο" δεν είναι τυχαία. Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους τους υποψηφίους που πραγματικά επιθυμούν να συνεισφέρουν, καλή επιτυχία.

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ