ΑΡΜΑΝΙΔΗ ΕΛΙΣΣΑΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ: Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος

ΑΡΜΑΝΙΔΗ ΕΛΙΣΣΑΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ: Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος

Λίγα λόγια για μένα

Γεννήθηκα στην Έμπα της Πάφου-Κύπρου. Είμαι αδερφή του ήρωα της Ε.Ο.Κ.Α Γεωργίου Χριστοφόρου, ο οποίος εφονεύθη στις 20/11/1958 υπό δυνάμεων Ασφαλείας εις τα κρατητήρια Κτήματος κατά τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα της Κύπρου για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού.

Αποφοίτησα το 1o Λύκειο Πάφου. Πτυχιούχος Γεωπόνος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το 1974 και μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο ζω μόνιμα στα Φάρσαλα. Μητέρα δύο παιδιών. Ασχολούμαι μόνιμα με τα κοινά για το καλό του τόπου μου. Υπηρέτησα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο ΚΕΠΠΥΕΛ Φαρσάλων για 35 χρόνια. Μέσα από το επάγγελμά μου και την επαφή μου με τον Αγροτικό κόσμο γνωρίζω τα προβλήματα και τον μόχθο για επιβίωση αυτών των ανθρώπων και όχι μόνο. Γνωρίζω τα καθημερινά προβλήματα της περιοχής μου όσο ελάχιστοι.

Αγαπητοί συμπολίτες μου,
Αγαπώ αυτόν τον τόπο που με αγκάλιασε και μου έδωσε την ευκαιρία να ορθοποδήσω μετά από πολλούς αγώνες.

Έχω μάθει να αγωνίζομαι και τώρα είμαι έτοιμη να αγωνιστώ για δεύτερη φορά δίπλα στον κ. Νίκο Τσιλιμίγκα τον άνθρωπο, τον μεγάλο Επιστήμονα που μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του.

Δηλώνω αισιόδοξη γιατί ζω στη Θεσσαλία μια περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους με πανέμορφα νησιά, επιβλητικές ορεινές περιοχές, υπέροχα παράλια πολλών χιλιομέτρων, τον παραγωγικό κάμπο, τον παγκοσμίως γνωστό Όλυμπο, τα διεθνώς αναγνωρισμένα Μετέωρα, την θαυμάσια περιοχή της λίμνης Πλαστήρα και το πάντα επιβλητικό Πήλιο σε μια περιοχή που μπορώ να μιλώ για ανάπτυξη.

Είναι γνωστό ότι η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ 2014-2020 κινείται λίγο πάνω από το 20% ενώ βρισκόμαστε στο έτος 2019. Η ανεργία σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ παρουσιάζει αύξηση του 33%. Η Θεσσαλία είναι η προτελευταία Περιφέρεια της χώρας στην απορροφητικότητα των πόρων του ΕΣΠΑ.

Η Θεσσαλία είναι και πρέπει να παραμείνει μία από τις σημαντικότερες γεωργικές περιοχές της χώρας, στις οποίες υπάρχουν οι προϋποθέσεις άσκησης Αποτελεσματικής Γεωργίας.

Οδικό δίκτυο
Πολλά τα προβλήματα της περιοχής μας ,θα σταθώ όμως περισσότερο στο οδικό μας δίκτυο.

Στο δρόμο Φαρσάλων-Λαρίσης, στο δρόμο Φαρσάλων-Ν.Αγχιάλου-Βόλου, στο δρόμο Φαρσάλων-Ν. Μοναστηρίου πρωτίστης σημασίας για τον τόπο μας. Καθημερινά μετακινείται μεγάλος πληθυσμός από και προς αυτές τις κατευθύνσεις με κίνδυνο της ζωής τους.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το νερό για άρδευση. Εδώ και αρκετά χρόνια ακούμε για φράγματα που θα καλύψουν την άρδευση της περιοχής μας και αυτό δυστυχώς λείπει από την περιοχή μας και αν και σε αυτό δε δοθεί προτεραιότητα σε λίγα χρόνια δε θα έχουμε νερό ούτε να πιούμε, ούτε να ποτίσουμε.

Ένα άλλο θέμα ιδιαίτερης σημασίας που πρέπει να προσέξουμε είναι πως να κρατήσουμε τους νέους στην επαρχία μας.

Έχουν δικαίωμα και αυτοί να χαίρονται τον τόπο που έζησαν και μεγάλωσαν. Να δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία να επιστρέψουν στον τόπο τους οι νέοι μας, αφού δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Όλα αυτά και πολλά άλλα, οι ανησυχίες μου και η αγάπη μου για το μέλλον των Φαρσάλων, με ώθησαν να συμμετάσχω ενεργά ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας με τον συνδυασμό “Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ” για το καλό του τόπου μας, για το καλό των παιδιών μας... Και φυσικά με την στήριξή σας.
Σας Ευχαριστώ.

Με εκτίμηση
Γιάννα Αρμανίδη

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ