Περιοδεία κ. Άρη Καραχάλιου: "Δημιουργήσαμε έναν Δήμο αξιοζήλευτο, με δράσεις και έργα"

Περιοδεία κ. Άρη Καραχάλιου: "Δημιουργήσαμε έναν Δήμο αξιοζήλευτο, με δράσεις και έργα"

Χωρίς υπερβολές, υποσχέσεις και δεσμεύσεις αναλύει τα πεπραγμένα του Δήμου, στις ομιλίες των περιοδειών του ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος.

Στην ομιλία της Τρίτης και σ' ένα κατάμεστο καφενείο στο Σιτόχωρο, πολίτες των Κοινοτήτων είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν συνολικά για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας.

Αρχικά, ο κ. Καραχάλιος έκανε λόγο για τα χρέη που κληρονομήθηκαν από τον Δήμο Πολυδάμαντα αλλά και από άλλους Δήμους, σε εποχές που έρεε το χρήμα και γινόταν αλόγιστη σπατάλη.

Έκανε λόγο για οφειλές της τάξεως των 300.000, 100.000 και 70.000 ευρώ, που δεν πληρώθηκαν ποτέ, σε σχεδόν ανύπαρκτα έργα, αλλά και το 12χίλιαρο της απευθείας ανάθεσης που «έπεφτε σύννεφο».

Ενημέρωσε τους κατοίκους ότι ο πρώην Δήμος Πολυδάμαντα κατάφερε να προσφέρει μόνο έναν υπάλληλο στον Καλλικρατικό Δήμο, καθώς όλοι οι απασχολούμενοι είχαν θέσεις γραφείου. Μάλιστα σ' αυτό το σημείο έκανε λόγο ότι ο Δήμος Ενιπέα δεν είχε ούτε έναν υπάλληλο για καθαριότητα ή πράσινο.

"Τα επαναλαμβανόμενα αιτήματά μας για εργάτες καθαριότητας ή πρασίνου δεν βλέπουν φως, όπως δεν βλέπουν σε όλους τους Δήμους της χώρας και αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε με ελάχιστους συμβασιούχους για τις 52 Κοινότητες και Οικισμούς, συν την πόλη των Φαρσάλων", δήλωσε ο κ. Καραχάλιος.

Παρά τα προβλήματα του παρελθόντος, ο Δήμαρχος μίλησε για έναν Δήμο που σήμερα λειτουργεί σε βαθμό που όχι μόνο καλύπτει όλες τις ανάγκες των δημοτών του, αλλά προσφέρει ένα μοντέλο ανάπτυξης που συνεχώς κερδίζει βραβεία Πανελλαδικά.

Παρά τη δύσκολη συγκυρία, ο Δήμαρχος τόνισε ότι τόσο οι δράσεις, όσο και οι εκδηλώσεις είναι τόσες που δεν έχει ξαναδεί ο τόπος μας.

Όσον αφορά στα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζει αυτή τη στιγμή 139 οικογένειες, που το μόνο που θα βλέπαμε στα ψυγεία τους είναι το νερό. Οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη από τρόφιμα, πράγμα το οποίο έχει διαπιστωθεί απ' όλη τη Δημοτική Αρχή.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι προβαίνει στην οικονομική ενίσχυση όλων των αθλητικών σωματείων, με ποσά που αντιστοιχούν στη βαθμίδα τους, αλλά και σε όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους όταν προβαίνουν σε δράσεις.

Κλείνοντας, δήλωσε, ότι έχει γίνει μεγάλο οικονομικό νοικοκύρεμα στον Δήμο Φαρσάλων, χωρίς αλόγιστες σπατάλες, όταν μάλιστα, η επιχορήγηση για έργα, είναι σήμερα το 1/5 από αυτή που ήταν στους Καποδιστριακούς Δήμους και επιπλέον, σήμερα, όλοι οι προμηθευτές πληρώνονται εντός 20 ημερών.

Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε 1.960.000 ευρώ και αυτή τη στιγμή έχουν ήδη δημοπρατηθεί 25 μεγάλες εργολαβίες με έργα που θα αλλάξουν την μορφή της επαρχίας μας.

"Όλα αυτά τα μεγάλα 25 έργα θα πραγματοποιηθούν είτε είμαι Δήμαρχος, είτε όχι, καθώς ήδη βρίσκονται στο κατασκευαστικό τους κομμάτι", είπε τελειώνοντας.

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ