Κώστας Μπαργιώτας για ακύρωση εκλογών ΠΙΣ

Κώστας Μπαργιώτας για ακύρωση εκλογών ΠΙΣ

«Η απόφαση του υπουργού υγείας να ακυρώσει τις αρχαιρεσίες του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και να επιβάλει την επανάληψη της διαδικασίας δημιουργεί τεράστια ερωτήματα.

Εισάγει κατ’ αρχάς νέα ήθη, καθώς ο εκπρόσωπος της εκτελεστικής εξουσίας και όχι η δικαιοσύνη αποφασίζει για την εγκυρότητα ή μη μιας εκλογικής διαδικασίας. Καθένας δικαιούται εύλογα να αμφιβάλλει για την αμεροληψία του υπουργού, δεδομένης μάλιστα της πολιτικής διαφωνίας μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου και της νέας διοίκησης του ΠΙΣ.

Οι επιφυλάξεις γίνονται ακόμα πιο έντονες από το γεγονός ότι ο υπουργός επέλεξε να ακυρώσει τις εκλογές τη Μεγάλη Πέμπτη το απόγευμα, δηλαδή «στη ζούλα», με μία ανακοίνωση που αποτελεί μνημείο ασάφειας και γενικολογίας.

Αν ο υπουργός είχε σοβαρά στοιχεία, για να αμφισβητήσει την εγκυρότητα των εκλογών, όφειλε τουλάχιστον να τεκμηριώσει την απόφασή του και να παραπέμψει το θέμα στο Πρωτοδικείο.

Η μέθοδος που επέλεξε δημιουργεί τεράστια προβλήματα και ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος μακροχρόνιας ακυβερνησίας του ΠΙΣ με δεδομένο ότι αναμένονται πρόσφυγες και δικαστικές αποφάσεις που μπορεί να οδηγήσουν κυριολεκτικά στο χάος.

Είναι πραγματικά λυπηρό πολιτικές αντιπαραθέσεις και μικροκομματικά παιχνίδια να υπονομεύουν το κύρος και την λειτουργία του ΠΙΣ».

Κώστας Μπαργιώτας
Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. - Λάρισας
Υπεύθυνος του τομέα υγείας

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ