ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Λιακούλη: «H αιμοδοσία κάνει εμάς και τον κόσμο μας, καλύτερους!»


Σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνει τα εξής:

Άννα Βαγενά: Ερώτηση προς τον ΥΠ.Α.Α.Τ. για τις ζημιές σε καλλιέργειες από την χαλαζόπτωση


Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε εχθές, 2/6/22, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά,για τις τεράστιες ζημιές που προκλήθηκανσε καλλιέργειεςαπό την χαλαζόπτωση της 31ης Μαΐου 2022.

Επερώτηση προς την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας για τη μη κατασκευή νέου δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων


Ο δρόμος Λάρισας – Φαρσάλων, έπρεπε να είχε κατασκευαστεί εκ νέου, τουλάχιστον εδώ και δύο δεκαετίες, με σύγχρονες προδιαγραφές, παρακάμπτοντας και τις κατοικημένες περιοχές, στις πρέπει να υπάρχουν ειδικοί έξοδοι (Νίκαια, Νέες Καρυές, Χαρά, Ζάππειο), γιατί ο υφιστάμενος είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος, λόγω της στενότητάς του σε πολλά σημεία, των επικίνδυνων στροφών του και του γεγονότος ότι διασχίζει κατοικημένες περιοχές, όπως τη Νίκαιας, δημιουργώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση και κινδύνους ατυχημάτων.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μειώθηκε ο πληθυσμός στα χωριά, όχι όμως οι ανάγκες…


«Οι γιορτές και οι πανηγύρεις, που τόσο μας έλλειψαν στην υπερδιετή περίοδο της πανδημίας, είναι αφορμή για να ξαναβρεθούν στη γενέτειρά τους όσοι αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής εγκαταστάθηκαν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Μ. Χαρακόπουλος σε Κ. Σκρέκα: Γενναιότερα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά, αγρότες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Την ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων στήριξης νοικοκυριών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και αγροτών και κτηνοτρόφων, που υφίστανται τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης -η οποία επιδεινώθηκε ραγδαία μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία- έθεσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή της Κύρωσης της Συμφωνίας – Πλαίσιο για την ίδρυση της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας.

Ευαγγελία Λιακούλη: «Το Ευίδριο Φαρσάλων, ανοίγει το θέμα συγχώνευσης ανενεργών συνεταιρισμών, με ενεργούς»


Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με κατάθεση ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την απουσία οποιασδήποτε νομοθετικής πρόβλεψης όσον αφορά στη δυνατότητα συγχώνευσης ανενεργών αγροτικών συνεταιρισμών με ενεργούς, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία συνυπογράφηκε και από άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Κέλλας σε Σκρέκα: Αγρότες, ΤΟΕΒ και ΔΕΥΑ εκπέμπουν SOS


Την υλοποίηση της επιδότησης της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα, την ενίσχυση των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), τα οικονομικά προβλήματα των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) λόγω αυξημένης τιμής ρεύματος, την έλλειψη προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ και την υπογειοποίηση των καλωδίων ρεύματος, έθεσε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιο Μάνο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή, επισήμανε στον Υπουργό την ανάγκη ταχείας υλοποίησης της εξαγγελίας του πρωθυπουργού για επιχορήγηση απ’ το κράτος του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής, μετά την υπογραφή και της σχετικής ΚΥΑ. Ζήτησε, δε, διευκρίνηση, αν το πιστωτικό θα εκδοθεί εφάπαξ ή σε δύο δόσεις στους επόμενους λογαριασμούς.

Κ. Βελόπουλος: "Το σχεδιαζόμενο φράγμα της Σκοπιάς στον θεσσαλικό Ενιπέα ποταμό στις καλένδες";


Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,
Ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα της Θεσσαλίας είχε εξαγγελθεί τον Σεπτέμβριο του 2021 δια στόματος Πρωθυπουργού. Πρόκειται για την υλοποίηση του φράγματος του Ενιπέα στην περιοχή της Σκοπιάς Δήμου Φαρσάλων και των δύο επιμέρους φραγμάτων σε Δίλοφο και Ναρθάκιο ιδίου Δήμου.

Subscribe to this RSS feed

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ