Η χώρα που κατέγραψε τώρα το πρώτο εγχώριο κρούσμα κορονοϊού

Η χώρα που κατέγραψε τώρα το πρώτο εγχώριο κρούσμα κορονοϊού

Ύστερα από τον εντοπισμό ενός πρώτου κρούσματος covid-19 εγχώριας μετάδοσης, το νησιωτικό κράτος Σαμόα στον Ειρηνικό Ωκεανό έκλεισε σήμερα τα σύνορά του και προετοιμάζεται για εθνικό lockdown.

«Όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, όπως και οι εκκλησίες και οι άλλες υπηρεσίες, με εξαίρεση τις βασικές υπηρεσίες», δήλωσε η πρωθυπουργός των Σαμόα Φιάμε Ναόμι Ματάαφα σε διάγγελμά της προς τους πολίτες της χώρας, χθες Πέμπτη το βράδυ.

Η ίδια πρόσθεσε ότι θα απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις.

Μια γυναίκα 29 ετών βρέθηκε θετική στον κορονοϊό χθες στο κεντρικό νησί Ουπόλου την ώρα που προετοιμαζόταν να ταξιδέψει στα Φίτζι, σύμφωνα με την Ματάαφα.

Η πρωθυπουργός της Σαμόα ανακοίνωσε εθνικό lockdown για τέσσερις ημέρες, στη διάρκεια του οποίου θα γίνει ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας.

Επίσης η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Το αρχιπέλαγος των περίπου 200.000 κατοίκων είναι ένα από τα λίγα μέρη του κόσμου που δεν έχουν καταγραφεί εγχώρια κρούσματα της covid-19, ενώ συνολικά στη χώρα έχουν εντοπιστεί 48 εισαγόμενες μολύνσεις από την αρχή της πανδημίας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Περίπου το 90% των κατοίκων της Σαμόα έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά της covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. XX
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ