Γερμανία: Δε φαίνεται να πείθονται οι ανεμβολίαστοι, παρά τους περιορισμούς που τους επιβλήθηκαν

Γερμανία: Δε φαίνεται να πείθονται οι ανεμβολίαστοι, παρά τους περιορισμούς που τους επιβλήθηκαν

Παρά τους περιορισμούς που ήδη ισχύουν στην καθημερινότητα για τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, δεν παρατηρείται προς το παρόν στα κέντρα εμβολιασμού και τα ιατρεία της Γερμανίας γενική αντιστροφή της αρνητικής τάσης για εμβολιασμό.

Σε ορισμένα ομοσπονδιακά κρατίδια υπάρχουν, ωστόσο, ενδείξεις για μια ελαφρά αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών, το οποίο είχε, όμως, πρόσφατα μειωθεί σε σημαντικό βαθμό.

Άλλα κρατίδια αναμένουν αυξανόμενο αριθμό εμβολιασμών. Αν και πότε θα συμβεί δεν μπορεί να προβλεφθεί. Αυτό προκύπτει από έρευνα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

Από τη Δευτέρα (23/08), ισχύουν μερικώς διευρυμένοι περιοριστικοί κανόνες όταν τα επίπεδα μόλυνσης είναι υψηλά στη Γερμανία.

Έτσι, η πρόσβαση σε εστιατόρια, κομμωτήρια, κλινικές, πισίνες και άλλους εσωτερικούς χώρους θα επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί, σε όσους έχουν αναρρώσει και σε έχουν κάνει ή διαγνωστικό τεστ το οποίο βέβαια θα είναι αρνητικό.

Πριν από μια εβδομάδα, η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών της Γερμανίας (Stiko) συνέστησε εμβολιασμούς για όλα τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω και αυτό αναμένεται να επηρέασε το ποσοστό των εμβολιασμών.

Επίσης, από τις 11 Οκτωβρίου, τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ δε θα διατίθενται πλέον δωρεάν στη Γερμανία, κάτι το οποίο ίσως επηρεάσει επίσης θετικά το ποσοστό των εμβολιζόμενων. XX
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ