Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη μετακινούμενη κτηνοτροφία

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη μετακινούμενη κτηνοτροφία

Ενημερωτική συνάντηση για τη μετακινούμενη κτηνοτροφία, που αποτελεί ένα παραδοσιακό σύστημα εκτροφής των ζώων, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πολλές περιοχές της Μεσογείου πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Στόχος της πρώτης συνάντησης που πραγματοποιείται στη χώρα μας είναι ο συντονισμός των ενεργειών για την εκπόνηση φακέλου συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα TerreRuralid’ EuropaT.R.E.

Στη συνάντηση εγκρίθηκε το συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ελλάδας και Αλβανίας για τη συμμετοχή στο πιλοτικό Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας «Πάρκα, παραδοσιακές διαδρομές, μετακινούμενη κτηνοτροφία και δρόμοι πολιτισμού – Στράτα 2030».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Απόστολος Μπίλλης, ο συντονιστής της Ευρωπαϊκής Εταιρικής Σχέσης NicoladiNiro, ο συντονιστής της Ελληνικής Εταιρικής Σχέσης και μέλος της Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ κ. Βάιος Κουτής και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΕΝΟΛ κ. Γιάννης Σαμώτας.

«Είναι σημαντικό να ενισχύσουμε και να διατηρήσουμε τη μετακινούμενη κτηνοτροφία που αποτελεί ένα σύστημα εκτροφής ιδιαίτερο και πολυδιάστατο.

Σε μια δύσκολη στιγμή για την κτηνοτροφία το συγκεκριμένο σύστημα εκτροφής μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής. Στηρίζουμε στην πράξη τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής με προσπάθειες και ενέργειες που συμβάλλουν στην ανάδειξη και ενεργοποίηση των πολιτιστικών πόρων που αναδύονται μέσα από την κληρονομιά της νομαδικής κτηνοτροφίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ