Επιμελητήριο Λάρισας: Ενημερωτική Ημερίδα για Λύσεις Ουσιαστικής και Άμεσης Μείωσης του Ενεργειακού τους Κόστους των Επιχειρήσεων

Επιμελητήριο Λάρισας: Ενημερωτική Ημερίδα για Λύσεις Ουσιαστικής και Άμεσης Μείωσης του Ενεργειακού τους Κόστους των Επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Λάρισας σε συνεργασία με την εταιρία Ether του Ομίλου IntracomTelecom διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 και ώρα 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δευτέρου ορόφου (Παπακυριαζή 44) για τις λύσεις ουσιαστικής και άμεσης μείωσης του ενεργειακού τους κόστους των επιχειρήσεων μέσω του NetMetering .

Το ενεργειακό κόστος αποτελούσε πάντοτε πολύ σημαντικό κομμάτι κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Δεν είναι άλλωστε μυστικό ότι αποτελεί σημαντικό παράγοντα που επηρεάζει το κόστος των τελικών προϊόντων ενώ παίζει ουσιώδη ρόλο στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Όπως όλοι γνωρίζουμε το ενεργειακό κόστος έχει εκτοξευθεί τον τελευταίο 1,5 χρόνο, ενώ οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια είναι δυσοίωνες.

Η Πολιτεία προσπαθεί να πάρει κάποια μέτρα ελάφρυνσης του κόστους αυτού, όμως αφενός δεν επιλύουν (ούτε θα μπορούσαν να επιλύσουν) το πρόβλημα και αφετέρου τελεί υπό διευκρίνηση η χρονική διάρκεια της ελάφρυνσης αυτής.

Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχουν τα εργαλεία θωράκισης των εταιριών στο διηνεκές σε ό,τι αφορά στο ενεργειακό κόστος. Η λύση ακούει στο όνομα netmetering.

Στο πλαίσιο αυτό η βασική θεματολογία της εκδήλωσης περιέχει τα κάτωθι σημεία:

-Ενημέρωση για το πρόγραμμα netmetering

-Ενημέρωση για τις αλλαγές που προβλέπονται με το επικείμενο καινούργιο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ και αφορούν στο netmetering

-Απαιτήσεις για την αδειοδότηση και κατασκευή του Συστήματος

-Περιορισμοί στις εγκαταστάσεις netmetering

-Casestudies βιωσιμότητας της επένδυσης με τις υπάρχουσες συνθήκες αλλά και μελλοντικά

-Αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων (πολλαπλοί μετρητές, ενοικιαζόμενοι χώροι, αδυναμία εύρεσης χώρου τοποθέτησης της εγκατάστασης κτλ)

-Συζήτηση – απάντηση σε ερωτήματα μελών

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ