Ποια περιοχή της Ελλάδας «ξύπνησε» με -27,8 βαθμούς

Ποια περιοχή της Ελλάδας «ξύπνησε» με -27,8 βαθμούς

Πολλές περιοχές της χώρας ξύπνησαν με τον υδράργυρο να πέφτει κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, με το σκηνικό του καιρού παραμονές των Χριστουγέννων να περιλαμβάνει χιόνια και τσουχτερό κρύο. Ποια περιοχή «ξύπνησε» στους – 27,8 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο ορεινό καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών (-11,8 βαθμοί Κελσίου), ενώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο Βώλακα Νευροκοπίου (-11,6), στη Βλάστη Κοζάνης (-10,5), στα Γρεβενά (-9,7), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-9,4), και στο Χ/Κ Παρνασού Κελάρια (-9,1).

Στη δολίνη Βαθυστάλου Παρνασσού το θερμόμετρο στις 09:00 σήμερα έδειξε -27,8 βαθμούς Κελσίου. Οι δολίνες είναι φυσικοί σχηματισμοί που προκύπτουν σε υψίπεδα και γενικότερα σε οροσειρές λόγω της καταβύθισης του εδάφους.

Έχουν συνήθως μικρή έκταση και περικλείονται από υψηλότερες ράχες, που τις απομονώνουν από την ευρύτερη ατμοσφαιρική κυκλοφορία.

Έτσι, χαρακτηρίζονται από μακρές περιόδους παγετού και από ακραίες τιμές ελαχίστων θερμοκρασιών, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ