Σε κλοίο lockdown και απαγόρευσης κυκλοφορίας τρεις περιοχές ακόμα

Σε κλοίο lockdown και απαγόρευσης κυκλοφορίας τρεις περιοχές ακόμα

Συνεχίζουν να «κοκκινίζουν» περιοχές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, κάτι που σημαίνει ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί μίνι lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα εντάχθηκαν στο κόκκινο. Για τις συγκεκριμένες περιοχές αναμένεται να ανακοινωθεί lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας. Στο «κόκκινο» παραμένουν και οι περιφέρειες Πιερίας, Ημαθίας, Πρέβεζας, Καβάλας και Αργολίδας.

Σε αυτές τις περιοχές θα ακολουθηθεί η... πεπατημένη, που πρωτοξεκίνησε το καλοκαίρι που μας πέρασε από τη Μύκονο, που ήταν η πρώτη που πλήρωσε το μάρμαρο της έξαρσης των κρουσμάτων κι ακολούθησαν κι άλλες περιοχές κατά τους προηγούμενους μήνες.

Ετσι λοιπόν, στις παραπάνω περιοχές, αρχής γενομένης από το πρωί της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου στις 06:00 αναμένεται να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01:00 πμ έως τις 06:00 πμ και απαγόρευση μουσικής σε χώρους εστίασης για όλο το 24ωρο.

Στο τραπέζι αλλαγές στα μέτρα στα σχολεία
Ήδη υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε νεαρές ηλικίες και συγκεκριμένα σε μαθητές. Αυτό αποτυπώνεται και από την χτεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ όπου προέκυψαν 3500 κρούσματα.

Μεταξύ των επιστημόνων υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τους χώρους των σχολείων ειδικά όσο θα πλησιάζει ο χειμώνας όπου οι κλειστές αίθουσες θα είναι δύσκολο να αεριστούν και θα υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους.

Αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του γνωστού μέλους της επιτροπής των ειδικών, Μάριου Λαζανά ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί το συγκεκριμένο μέτρο 50+1, λέγοντας ότι το κλείσιμο ενός τμήματος αν μολυνθούν πάνω από τους μισούς μαθητές- είναι υπό σκέψη. XX
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ