Προειδοποίηση Αρνιακού για τον καύσωνα: Προσοχή να μην θρηνήσουμε θύματα όπως το 1987

Προειδοποίηση Αρνιακού για τον καύσωνα: Προσοχή να μην θρηνήσουμε θύματα όπως το 1987

Εν αναμονή του σφοδρού κύματος καύσωνα που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα τις επόμενες μέρες, με την θερμοκρασία να φτάνει τοπικά και τους 45 βαθμούς.

Ο καιρός θα φέρει πρωτόγνωρες συνθήκες στη χώρα μας και για τον λόγο αυτό Ιδιαίτερη προσοχή ζητούν μετεωρολόγοι όπως ο Τάσος Αρνιακός προκειμένου να μην θρηνήσουμε θύματα όπως με τον καύσωνα του 1987.

Έρχεται ο χειρότερος καύσωνας μετά το 1987. Θερμοκρασίες έως 45 βαθμοί Κελσίου. Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού και η προειδοποίηση.

Μνήμες 1987 θα θυμίζει ο καύσωνας που έρχεται από αύριο στη χώρα μας με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και διάρκεια αρκετών ημερών. Ο Τάσος Αρνιακός τόνισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην έχουμε θύματα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, την Τετάρτη θα ξεκινήσει η επέλαση του καύσωνα με 40άρια στα δυτικά, τη Θεσσαλία και τα κεντρικά της χώρας, στη Μακεδονία θα φτάσει στους 38-39 βαθμούς και στα νησιά 35-36 βαθμούς με μελτέμι που θα κατεβάζει λίγο τον υδράργυρο. Η Αθήνα θα ξεκινήσει με 34-35 βαθμούς.

Την Τετάρτη η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι στους 40-41 βαθμούς, την Πέμπτη θα ανέβει στους 41-42 βαθμούς, ενώ στα νησιά θα είναι κοντά στους 37-38 βαθμούς.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα κορυφωθεί η θερμή εισβολή στους 44 βαθμούς Κελσίου.

Όπως επισήμανε ο κ. Αρνιακός, αυτές οι θερμοκρασίες είναι υπό σκιά και συνέστησε προσοχή, αφού, όπως είπε, μέσα στα αυτοκίνητα θα είναι 70 βαθμοί όταν το αυτοκίνητο είναι στον ήλιο με κλειστά παράθυρα. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ