Το κατ’ επείγον “αναστάτωσε” τη συζήτηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου

Το κατ’ επείγον “αναστάτωσε” τη συζήτηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου

Την Τρίτη το μεσημέρι συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου με τα κάτωθι θέματα συζήτησης εκ των οποίων πολλά από αυτά, όπως έχουμε προαναφέρει, δεν θα συζητηθούν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την συνεδρίαση απουσίαζαν ο κ. Άρης Καραχάλιος και ο κ. Δημήτρης Γούσιας.Αξίζει να σημειωθεί ότι συζητήθηκε και ένα θέμα ως έκτακτο και με την βούλα του κατ’ επείγοντος που αφορούσε την απασχόληση για τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων.

Στο θέμα αυτό ένσταση έφερε ο κ. Ευάγγελος Κατσιαούνης, δηλώνοντας ότι δεν είναι ενημερωμένος για το συγκεκριμένο θέμα και δεν τίθεται λόγος να ενταχθεί ως επείγον θέμα.

Με τις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής να γίνονται σχεδόν κάθε εβδομάδα και με την απασχόληση των καθαριστριών να αρχίζουν τέλος Αυγούστου, δεν υπήρχε ενδεχομένως λόγος να κριθεί ως επείγον. Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Κατσιαούνης ψήφισε παρών.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΘΕΜΑ 1o: Αποδοχή ποσού 245.231,26€ από το Υπουργείο Εσωτερικών (7181η κατανομή χρηματοδότησης ΣΑΕ 055) για “Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού της χώρας” και ορισμός υπολόγου.

ΘΕΜΑ 2o: Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης για διοργάνωση εκδηλώσεων “Πολιτιστικός Αύγουστος 2022”.

ΘΕΜΑ 3o: Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (5ης) αναμόρφωσης πρ/γισμου οικον. έτους 2022.

ΘΕΜΑ 4o: Μετακίνηση Δημάρχου εκτός έδρας.

ΘΕΜΑ 5o: Απόδοση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το 25% του ημερήσιου τέλους είσπραξης προσερχόμενων στη λαϊκή αγορά του Δήμου Φαρσάλων για διάστημα 01.01.2022 μέχρι 30.06.2022.

ΘΕΜΑ 6o: Έγκριση ή μη 1ου και 2ου ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για “Προμήθεια λαμπτήρων, ηλεκτρολογικού υλικού και φωτιστικών διακοσμητικών ειδών έτους 2022”.

ΘΕΜΑ 7o: Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο “Ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων 5Χ5 της πόλης των Φαρσάλων”.

ΘΕΜΑ 8o: Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο “Διαμόρφωση - Ανάπλαση του χώρου Βόρεια της Αγίας Παρασκευής”.

ΘΕΜΑ 9o: Έγκριση ή μη παράταση συμβατικής προθεσμίας του έργου “Ανακατασκευή πλατείας Σιτοχώρου”.

ΘΕΜΑ 10o: Έγκριση ή μη παράταση συμβατικής προθεσμίας του έργου “Αγροτική οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα στη θέση Βλαχόστρατα του Δήμου Φαρσάλων”.

ΘΕΜΑ 11o: Έγκριση ή μη 2ης παράτασης προθεσμίας του έργου “Διευθέτηση ομβρίων στην είσοδο οδού Αθηνάς και στην έξοδο στην συμβολή Νικηταρά και ΒΑ Πολεοδομικής Ενότητας”.

ΘΕΜΑ 12o: Αποδοχή ή μη γνωμοδότησης δικηγόρου, σχετικά με την παροχή εξηγήσεων που οφείλει να παρέχει ο Δήμαρχος στο Α.Τ. Φαρσάλων, σχετικά με το εργατικό ατύχημα.

ΘΕΜΑ 13o: Αποδοχή ή μη γνωμοδότησης δικηγόρου, σχετικά με την παροχή εξηγήσεων της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Πρασίνου του Δήμου.

ΘΕΜΑ 14o: Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου για υποθέσεις Δήμου.

ΘΕΜΑ 15o: Έγκριση ή μη πρακτικού διαγωνισμού εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης στην Κοινότητα Κρήνης, για εγκατάσταση κτηνοτροφικών μονάδων.

ΘΕΜΑ 16o: Εισήγηση για καθορισμό ειδικού πρόστιμου του άρθρου 55 του ν. 4483/2017 για τα έξοδα μεταφοράς και αποθήκευσης αντικειμένων λόγω αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου. xx

Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ