Οικονομική Επιτροπή: Βροντερό "ΟΧΙ" από Καραχάλιο για παρατάσεις έργων και άλλα

Οικονομική Επιτροπή: Βροντερό "ΟΧΙ" από Καραχάλιο για παρατάσεις έργων και άλλα

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν αρκετές αποφάσεις στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Φαρσάλων την Τετάρτη από τον κ. Άρη Καραχάλιο.

Υπενθυμίζεται ότι, η 7μελή Επιτροπή αποτελείται από 5 άτομα της πλειοψηφούσας παράταξης και με 2 άτομα των αντιπολιτεύσεων.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση απουσίαζαν ο κ. Νίκος Γκατζόγιας και ο κ. Ευάγγελος Κατσιαούνης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ψήφισης, φαίνεται ότι ο κ. Καραχάλιος αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω παράταση σε έργα που ήδη θα έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί αλλά και στην ασφαλτόστρωση στα Φάρσαλα με το αστρονομικό κονδύλι των 500.000 ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και εμείς πιστεύαμε ότι το εν λόγω έργο είχε ήδη πάρει "σάρκα και οστά" με τις πρόσφατες ασφαλτοστρώσεις επί της οδού Αθηνάς κτλ.

Θεωρήσαμε ότι το εν λόγω κονδύλι ήταν ένα ποσό, που όπως ειπώθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβολίου, θα χρησιμοποιούνταν από πόρους αποκατάστασης ζημιών από τον "Ιανό" για ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην πόλη των Φαρσάλων.

Ενδεχομένως, παρατηρείται μία "χαώδης κατάσταση" που δυσκολευόμαστε ακόμη και εμείς να την ερμηνεύσουμε.

Ευελπιστούμε ωστόσο ότι οι αρμόδιοι θα δώσουν τις δικές τους ερμηνείεις και εξηγήσεις...

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΘΕΜΑ 1o: Προγραμματισμός για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού έτους 2022 ανταποδοτικού χαρακτήρα.

ΘΕΜΑ 2o: Πολυετής Προγραμματισμός Προσλήψεων 2023-2026 Δήμου Φαρσάλων.

ΘΕΜΑ 3o: Αποδοχή ή μη γνωμοδότησης δικηγόρου, για την αριθ. 3/2022 διαταγή πληρωμής του Ειρηνοδικείου Φαρσάλων (υπόθεση Ταταργιώτου Ευγενία).

ΘΕΜΑ 4o: Εκμίσθωση έκτασης επτά (7) στρεμμάτων στη θέση "Μεριάς" της Κοινότητας Μεγ. Ευυδρίου, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Επαρχίας Φαρσάλων με την επωνυμία "Ενιπέας".

ΘΕΜΑ 5o: Καθορισμός των όρων διαγωνισμού εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης στην Κοινότητα Πολυνερίου, για εγκατάσταση κτηνοτροφικών μονάδων.
Τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

ΘΕΜΑ 6o: Έγκριση της με αριθμ. 49/2021 απόφασης (Ορθή επανάληψη) του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Φαρσάλων (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ) με θέμα: "Ψήφιση ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ οικ. έτους 2022".
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (κ. Άρης Καραχάλιος).

ΘΕΜΑ 7o: Ορισμός επιτροπής διεξαγωγής κληρώσεων μελών επιτροπών διαγωνισμών μέσω Μη.Μ.Ε.Δ., για το έτος 2022.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

ΘΕΜΑ 8o: Έγκριση ή μη τροποποίησης της νομικής δέσμευσης (2ης παράτασης) για το υποέργο α/α 1 "Ενεργειακή αναβάθμιση Δημαρχείου Φαρσάλων".

ΘΕΜΑ 9o: Έγκριση ή μη παράτασης προθεσμίας του έργου "Συντήρηση και επέκταση κοιμητηρίων - οστεοφυλακίων του Δήμου Φαρσάλων".

ΘΕΜΑ 10o: Έγκριση ή μη παράταση προθεσμίας του έργου "Γενικές Επισκευές Σχολείων".

ΘΕΜΑ 11o: Έγκριση ή μη 1ου Α.Π.Ε. και παράταση προθεσμίας του έργου "Αποκατάσταση πέτρινων Γεφυριών κοινότητας Δένδρων και Αγίου Αντωνίου".
Τα θέματα ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία (κ. Άρης Καραχάλιος).

ΘΕΜΑ 12o: Έγκριση ή μη 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και του 1ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδος Νέων Εργασιών του έργου με τίτλο: "Προσαρμογή του 1ου και 2ου Παιδικού Σταθμού Φαρσάλων σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θεσπίστηκαν με το ΠΔ 99/2017".
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

ΘΕΜΑ 13o: Έγκριση της υπ' αριθμ. 52/2021 μελέτης του έργου με τίτλο "Ανακατασκευή οδοστρωμάτων Δήμου Φαρσάλων" με προϋπολογισμό 500.000€, καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου και συγκρότηση επιτροπής.

ΘΕΜΑ 14o: Έγκριση της υπ' αριθμ. 54/2021 μελέτης του έργου με τίτλο "Διεύρυνση διατομής Γέφυρας Αγίου Δημητρίου" με προϋπολογισμό 34.000€, καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου και συγκρότηση επιτροπής.
Τα θέματα ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία (κ. Καραχάλιος). xx
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ