Πόλεμος στην Ουκρανία (σχόλιο)

Πόλεμος στην Ουκρανία (σχόλιο)

Σύμφωνα με μικρή έρευνα της εφημερίδας μας, παρατηρήσαμε ότι διίστανται οι απόψεις των Φαρσαλινών ως προς τις ευθύνες των εμπλεκόμενων στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Εάν και το σύνολο των ερωτηθέντων εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την έναρξη του πολέμου με το τρόπο που θυμίζει τους πολέμους άλλης εποχής, δηλαδή με άρματα, ρουκέτες κτλ έναντι επιθέσεων στο κυβερνόχωρο, παραμένουν ομιχλώδης σε όλους οι συνθήκες που τον ξεκίνησαν.

Δηλαδή, οι περισσότεροι Φαρσαλινοί εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους καθώς υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης για τις αιτίες έναρξης του πολέμου και από τις δύο πλευρές και κυρίως των Ρώσων.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που βρήκαμε από τη μικρή μας έρευνα, είναι ότι αρκετοί συμπολίτες μας θεώρησαν "κακώς" τη συμμετοχή μας στην παράδοση όπλων, δηλώνοντας ότι θα μπορούσε η χώρα μας να προσφέρει φαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα, δηλαδή προμήθειες πρώτης ανάγκης.

Το γεγονός ότι η κυβέρνησή μας ευθύς εξ' αρχής "καταδίκασε" έντονα τη Ρωσία για τις ενέργειές της πριν από άλλες χώρες, ήταν ακόμη κάτι που ενόχλησε κάποιους συμπολίτες μας.

Όμως σ' αυτό που συμφώνησαν όλοι, ήταν ότι και οι δύο χώρες είχαν έλλειψη διπλωματικών διαπραγματεύσεων και δυστυχώς έφτασαν να χάνονται ζωές εντελώς άδικα εξαιτίας αυτού.

Γνωστό όμως ήταν σε όλους ότι σε κάθε πόλεμο η προπαγάνδα κυριεύει και εμείς ευχόμαστε ότι αυτό που θέλουμε να κυριεύσει είναι η ειρήνη το συντομότερο δυνατόν. xx
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ