Σε απόγνωση εκατοντάδες αγρότες στα Φάρσαλα

ΤΟΥΣ "ΚΑΙΕΙ" Η ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ "ΚΑΙΕΙ" Η ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

Ενόψει έναρξης της καλλιεργητικής περιόδου για το βαμβάκι, εκατοντάδες γεωργοί παραμένουν σε απόγνωση λόγω της μεγάλης αύξησης στα "κετάπια" που έλαβαν από την ΔΕΗ αλλά και την ραγδαία αύξηση τιμών στα λιπάσματα.

Ως γνωστό, οι περισσότεροι αγρότες στην περιοχή μας τείνουν να καλλιεργούν ποικιλία καλλιεργειών όπως βαμβάκι και σιτάρι ή και άλλα, στην προσπάθεια να πετύχουν μέγιστη τιμή σε μία από τις καλλιέργειες.

Φυσικά πρόκειται για την ανάλογη ζήτηση της εποχής και άνοδος προϊόντων στα διεθνή χρηματιστήρια.

Όμως η σημερινή κατάσταση, όπως προαναφέραμε, δείχνει την μέγιστη απόγνωση των αγροτών καθόσον η τιμή του ρεύματος διπλασιάστηκε όπως και τα λιπάσματα!

Εάν και πέτυχαν υψηλότατες τιμές στην πώληση της παραγωγής τους κατά την περσινή χρονιά, κυρίως στο σκληρό σιτάρι και βαμβάκι, το αποτέλεσμα ήταν να μην μείνουν για πολύ τα χαμόγελά τους.

Ευτυχώς όμως και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες τοπικών γεωπόνων, οι τιμές στα φυτοφάρμακα μέχρι και σήμερα δεν έχουν δει παρόμοια αύξηση.

Με λίγα λόγια οι αγρότες της περιοχής μας, "από την μία τα πήραν και από την άλλη τα 'δώσαν".

Το χειρότερο όμως από το σενάριο αυτό ήταν ότι, οι εν λόγω αυξήσεις στα έξοδά τους ήταν απρόσμενες.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι παραγωγοί που μέσα σ' αυτήν την κατάσταση έχουν δηλώσει την απελπισία τους, δηλώνοντας ότι θα θέσουν αρκετά αγροτεμάχια σε αγροανάπαυση.

Κάτι που πολύ απλά σημαίνει ότι δεν θα τα καλλιεργήσουν, διεκδικώντας όμως μία ελάχιστη επιδότηση.

Ευελπιστούμε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο σύμφωνα με τις κυβερνητικές δηλώσεις και υποσχέσεις, έτσι ώστε η επαρχία μας ως μία καθαρά αγροτική περιοχή να ορθοποδήσει ξανά όπως κάποτε. XX
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ