Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων: Γιατί επιστρέφει ο Δήμος 400.000€ στο Υπουργείο

Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων: Γιατί επιστρέφει ο Δήμος 400.000€ στο Υπουργείο

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων για το 2021 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της προηγούμενης Τετάρτης με ένα και μοναδικό θέμα συζήτησης και με την απουσία όλης της παράταξης του κ. Άρη Καραχάλιου.

Με την έναρξη της συνεδρίασης που κηρύχθηκε από τον Πρόεδρο κ. Κων/νο Δαμιανό με ευχές για τις εορτινές ημέρες, το λόγο έδωσε στον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Ιορδάνη Εσκίογλου ο οποίος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, με την ελπίδα ότι η νέα χρονιά θα είναι μία καλύτερη από αυτή που διανύσαμε λόγω της πανδημίας.

Ο κ. Εσκίογλου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συμβούλους και συντελεστές του Δημοτικού Συμβουλίου για την καλή συνεργασία της φετινής χρονιάς.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο Πρόεδρος προχώρησε στο ένα και μοναδικό θέμα συζήτησης και ψήφισης που ήταν η "Έγκριση αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου οικον. Έτους 2021 (εντέκατη 11η)".

Ο εισηγητής του θέματος κ. Σωκράτης Αλειφτήρας προέβη στην ανάλυση της αναμόρφωσης με κυρίαρχο στοιχείο την επιστροφή 400.000 ευρώ στο Υπουργείο λόγω μη απορρόφησης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλειφτήρας διευκρίνησε ότι ο Δήμος μας έλαβε χρηματοδότηση για αποκατάσταση οικοσυσκευών κατόπιν της Θεομηνίας του "Ιανού", συνολικού ποσού 2.000.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι που προσκόμισαν και έλαβαν την επιδότηση των 600 ευρώ εξάντλησαν τα 1,6 εκατομμύρια ευρώ, όπου και έμειναν 400.000 ευρώ στο ταμείο του Δήμου.

Για τους λόγους αυτούς ο Δήμος επιστρέφει τις 400.000 ευρώ και απαιτείται η αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Επισημαίνεται ότι, από τις 400.000 ευρώ ο Δήμος προτείνει να κρατήσει τις 35.000€ ως "μαξιλάρι" για εκκρεμμή υποθέσεις κάποιων νοικοκυριών καθώς δεν είχαν συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Διευκρίνηση για όλα τα παραπάνω είχε ζητήσει ο κ. Ευάγγελος Κατσιαούνης, ο οποίος στη συνέχεια καταψήφισε ένα μέρος του προϋπολογισμού που αφορούσε τις αποκαταστάσεις του "Ιανού", δηλώνοντας ότι επανελλειμένα έχουν ζητήσει παρατάξεις λεπτομερή αναφορά για τη διαχείριση των χρημάτων και δεν έχουν λάβει καμία απάντηση.

Για το υπόλοιπο σκέλος της αναμόρφωσης, ο ίδιος ψήφισε παρών.

Με όλους τους υπόλοιπους συμβούλους να εγκρίνουν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και να ψηφίζεται κατά πλειοψηφία, όλοι με την σειρά τους αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος. xx
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ