Α. Δραχμάνης: Ευχαριστήρια επιστολή για την λύση του αρδευτικού

Α. Δραχμάνης: Ευχαριστήρια επιστολή για την λύση του αρδευτικού

Επιτέλους υλοποιούνται και στην επαρχία Φαρσάλων αρδευτικά έργα πολλών εκατομμυρίων που όταν ολοκληρωθούν θα λύσουν το αρδευτικό πρόβλημα τουλάχιστον για την επόμενη 25ετία.

Όλα αυτά τα χρόνια οι προσπάθειες του Οργανισμού ήταν προς αυτή την κατεύθυνση και επιτέλους παίρνουν σάρκα και οστά.

Στην επίσκεψή του ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα φράγματα Σκοπιάς, ένα πολύ μεγάλο και πολυπόθητο έργο, και εγώ με τη σειρά μου ανέφερα ότι αν γίνει θα σώσει την επαρχία και πρότεινα να πάρει το όνομά του, όπως και τα φράγματα Λουτζακόρεμα και Κακλετζόρεμα.

Ο πρωθυπουργός στις 8 Νοεμβρίου στο Χίλτον Αθηνών ανακοίνωσε το πρόγραμμα “Ύδωρ 2.0”, στο οποίο περιλαμβάνονται 21 μεγάλα αρδευτικά έργα στη χώρα.

Τα 8 από αυτά θα ξεκινήσουν το 2022 και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το Αρδευτικό δίκτυο Υπέρειας Ν. Λάρισας- Ορφανών Ν. Καρδίτσας το οποίο περιλαμβάνει 8 λιμνοδεξαμενές στα αγροκτήματα δικαιοδοσίας του ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ύψους 88.500.00,00 εκατομμυρίων ευρώ που θα καλύπτει 74.000 στρέμματα για άρδευση.

Ο ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ευχαριστεί τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρώην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη και κ. Κώστα Σκρέκα, που το είχαν δώσει σε προτεραιότητα, και τον κ. Σπήλιο Λιβανό που το συνέχισε.

Επίσης ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη μας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό που όλα αυτά τα έργα τα είχε σε προτεραιότητα και με στόχο να γίνουν. Ευχαριστούμε και τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Χρήστο Τριαντόπουλο για το ενδιαφέρον του για τον ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ, για την προώθηση των έργων και για την οικονομική βοήθεια λόγω Ιανού.

Επίσης, έργα που θα δώσουν λύσεις και θα ανακουφίσουν τους αγρότες είναι αυτά που ήδη άρχισε να κατασκευάζει η Περιφέρεια.

Δηλαδή:
1. Κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Βόρειο τμήμα) με ποσό 1.178.000,00
2. Κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Νότιο τμήμα) με ποσό 1.860.000,00
3. Εκσυγχρονισμός Γεωτρήσεων ΤΟΕΝ ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ποσό 1.390.000,00
4. Κατασκευή φραγμάτων αναστόμωσης πηγών Βρυσιών Π.Ε. Λάρισας 2.083.200,00

Για τα συγκεκριμένα έργα ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη μας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό που οι ανακοινώσεις του γίνονται πράξεις. Πιστεύω ότι με την ολοκλήρωση των έργων θα λυθεί το πρόβλημα της άρδευσης για την επόμενη γενιά. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ