Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων

Επιβάλλεται καθαρίστριες στα σχολεία όλη τη σχολική ημέρα για να εφαρμόζονται σωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Φαρσάλων δηλώνει στο πλευρό των εργαζομένων στην καθαριότητα και τους αγώνες τους και απαιτεί από το δήμο Φαρσάλων να μην εφαρμόσει την αντεργατική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών για δίωρη και τρίωρη εργασία.

Να μετατραπούν όλες οι υφιστάμενες συμβάσεις σε συμβάσεις με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις εκρηκτικές συνθήκες της πανδημίας, αλλά και να αποδοθούν στους δήμους τα παράνομα παρακρατηθέντα κονδύλια και να σταματήσει η υποχρηματοδότηση από την κυβέρνηση.

Παράλληλα καλούμε τους γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των σχολικών καθαριστριών.

Η καθαριότητα των σχολείων είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που δεν αφορά μόνο τις σχολικές καθαρίστριες και τη σχολική κοινότητα.

Συνάδελφοι, μας αφορά όλους είτε έχουμε είτε δεν έχουμε παιδιά.

Είναι κρίσιμο ζήτημα προστασίας της υγείας μας πολύ περισσότερο σε συνθήκες επανόδου των μεταδοτικών λοιμώξεων και ένα παραπάνω στις συνθήκες της πανδημίας σήμερα.

Η δημοτική αρχή πρέπει να πάψει να καθοδηγείται από τη συστηματική απαξίωση των λαϊκών και εργασιακών δικαιωμάτων. Να διεκδικήσει με ευθύνη του κράτους να προσληφθεί όλο το αναγκαίο για την ασφαλή λειτουργία όλων των σχολείων προσωπικό καθαριότητας.

Να καταργηθούν όλες οι συμβάσεις μερικής και ελαστικής απασχόλησης και να αντικατασταθούν από συμβάσεις πλήρους απασχόλησης με δικαιώματα.

Να μονιμοποιηθούν όλες οι σχολικές καθαρίστριες χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να σταματήσει το γαϊτανάκι της αιχμαλωσίας και της αναστάτωσης που βιώνουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή δημιουργώντας κάθε φορά και νέα προβλήματα.

Η κυβέρνηση, όπως έκανε και πέρυσι με την τακτική της μετάθεσης ευθυνών, πετάει το μπαλάκι στους δήμους και στους δημότες αναφέροντας ότι αν επιλεγεί από ορισμένους δήμους η αύξηση των ωρών ημερήσιας απασχόλησής τους πέραν του καθοριζόμενου μέγιστου αριθμού ανθρωποωρών ημερήσιας απασχόλησης, η προκαλούμενη δαπάνη καλύπτεται αποκλειστικά από ίδιους πόρους των δήμων.

Κάτι που η δημοτική αρχή, σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κυβερνητική πολιτική, προσανατολίζεται να το αντιμετωπίσει με τις προσλήψεις μόνο 23 καθαριστριών (μερικής απασχόλησης).

Επιβάλλεται καθαρίστριες στα σχολεία, όλη τη σχολική ημέρα, για να εφαρμόζονται σωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με την τακτική της ανθρωποφαγίας και της διαίρεσης, κυβέρνηση και δημοτικές αρχές, θέλουν να φέρουν αντιμέτωπους όχι μόνο τον ένα εργαζόμενο εναντίον του άλλου, αλλά και τους ανέργους εναντίον των εργαζομένων, λες και φταίνε όσοι εργάζονται για την ανεργία και τη φτωχοποίηση του λαού. XX
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ