Ανησυχίες και προβληματισμός στα Βρυσιά Φαρσάλων

Ανησυχίες και προβληματισμός στα Βρυσιά Φαρσάλων

Μεγάλες είναι οι ανησυχίες που έχουν κάτοικοι των Βρυσιών Φαρσάλων μετά τις πρόσφατες εργασίες των αντιπλημμυρικών έργων.

Κατόπιν προσκλήσεώς μας, μεταβήκαμε στην Κοινότητα και οφείλουμε να πούμε ότι οι κάτοικοι μάλλον δεν έχουν άδικο.

Πρόκειται για μία κατάσταση που δείχνει να επαναλαμβάνεται, όταν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δεν συνομιλεί με κατοίκους του χωριού ώστε να αποκτήσει μία σφαιρική γνώμη και άποψη περί καιρικών συνθηκών και κυρίως για το πως ρέουν και συσσωρεύονται τα "βροχόνερα" μετά από δυνατή νεροποντή.

Όσο για τις συγκεκριμένες εργασίες, οι κάτοικοι μας διηγήθηκαν ότι το νέο ρυάκι που δημιουργήθηκε πλησίον του νέου Ιερού Ναού της Παναγίας φέρνει στροφή 90 μοιρών και ενδεχομένως να δημιουργηθούν ζημιές στον Ναό με μία νέα δυνατή νεροποντή.

Μας είπαν μάλιστα ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η στροφή αυτή εάν οι εργασίες γίνονταν στο παλιό ρυάκι που μπαζώθηκε, και αυτό επειδή δεν θα είχε τέτοια στροφή και θα ήταν σε μία ευθεία χωρίς να πλησιάζει τον Ναό.

Παράλληλα, μας ενημέρωσαν ότι δημιουργήθηκαν νέα ρυάκια στο νότιο μέρος του χωριού, δίπλα ακριβώς από οικείες.

Τα ρυάκια αυτά θα μπορούσαν να είχαν ανοιχθεί δίπλα από την παλιά εθνική οδό και σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων από τα σπίτια αυτά.

Εάν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει λάβει όλα τα μέτρα προφύλαξης των σπιτιών από πλημμύρες στην Κοινότητα, προβαίνοντας στις εν λόγω εργασίες, οφείλει ωστόσο να ενημερώνει και να καθησυχάζει τους κατοίκους για τις συγκεκριμένες εργασίες.

Φυσικά δεν θεωρούμε εντελώς άστοχο το να μην ενημερώνετε και η Υπηρεσία από τους κατοίκους, καθώς γνωρίζουν αρκετά καλά την κατεύθυνση και συσσώρευση του νερού με κάθε δυνατή βροχόπτωση.

Θεωρούμε έτσι, ότι η συνεργασία κατοίκων και Υπηρεσιών ανταλάσσοντας πληροφορίες μπορεί να φέρει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε είδος έργου. xx
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα"
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ