EPIMELHTHRIO PROSKLHSH

Ανακοίνωση Συνδικάτου Οικοδόμων Φαρσάλων

Ανακοίνωση Συνδικάτου Οικοδόμων Φαρσάλων

Μπροστά στο τέταρτο κύμα της πανδημίας που ξεδιπλώνεται, η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει σταθερά την αποτυχημένη πολιτική αντιμετώπισης της, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα, εστιάζοντας μονόπλευρα στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Σ’ αυτή την γραμμή κινείται και η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας και η δημοτική αρχή Φαρσάλων.

Το Συνδικάτο μας, καλεί τους οικοδόμους και το λαό του Δήμου μας να διεκδικήσει αποφασιστικά, η κυβέρνηση να πάρει άμεσα ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και να αφήσει την «καραμέλα» της ατομικής ευθύνης, την επίκληση του κοινωνικού αυτοματισμού, τη στοχοποίηση των υγειονομικών.

Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμού και να αφήσει τα σχέδια της για αναστολές και απολύσεις υγειονομικών. Να ανοίξει και άλλα κρεβάτια απλής νοσηλείας και ΜΕΘ και να αφήσει τα σχέδια για κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις κλινικών σε όλη τη Θεσσαλία.

Η υγεία του λαού δεν μπορεί να εναποτίθεται στο φιλότιμο γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, που είναι ήδη εξαντλημένοι από την παράνομη υπερεφημέρευση στην οποία έχουν υποχρεωθεί.

Σκόπιμα η κυβέρνηση επιχειρεί με μπαλώματα να διαχειριστεί τα σοβαρά κενά στα νοσοκομεία γιατί θεωρεί ως δημοσιονομικό κόστος τις προσλήψεις προσωπικού και με αυτόν τον τρόπο υπηρετείται η πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου.

Έστω και τώρα, την ύστατη ώρα:
Να μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους στην δημόσια υγεία και να προχωρήσει με ταχύτατες διαδικασίες στην μαζική πρόσληψη μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και άλλων υπαλλήλων στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Ανάκληση του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής εργασίας των υγειονομικών και των εργαζομένων στις δομές πρόνοιας.

Να προχωρήσει στην ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών, δημιουργία νέων κλινικών και κλινών στα δημόσια νοσοκομεία, στην προμήθεια του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, στην ενίσχυση της ΠΦΥ με βάρος στην πρόληψη και με ιδιαίτερη σύνδεση και δράση στους χώρους εκπαίδευσης, στους χώρους δουλειάς και στους τόπους κατοικίας, γιατί τα προβλήματα στη δημόσια υγεία, θα είναι εδώ και μετά το εμβόλιο και μετά την πανδημία.

Να προμηθεύσει άμεσα με επαρκή αριθμό αντιδραστηρίων για δωρεάν τέστ στον πληθυσμό σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όπως και των Φαρσάλων.

Εξασφάλιση της συνέχειας της λειτουργίας όλων των κλινικών και των τακτικών χειρουργείων των νοσοκομείων της Θεσσαλίας.

Άμεση πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα με το προσωπικό του και ένταξη του σε ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Να συσταθούν πολλαπλάσια συνεργεία του ΕΟΔΥ σε όλα τα αστικά κέντρα, τις τουριστικές περιοχές, σε μεγάλους χώρους δουλειάς, δομές ηλικιωμένων, προσφύγων, Ρομά, για τακτικά, επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες. Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζόμενων στους μεγάλους τόπους δουλειάς.

Να εξασφαλιστούν επαρκείς χώροι καραντίνας με ευθύνη της κυβέρνησης που να διασφαλίζουν την παροχή ιατρικής περίθαλψης και συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης.

Να εξασφαλιστεί ο έγκαιρος εμβολιασμός όλων των κατοίκων και εργαζόμενων της Θεσσαλίας με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια που με βάση τα επιστημονικά δεδομένα κρίνονται ασφαλή με ουσιαστικά μέτρα για επιστημονική ενημέρωση του πληθυσμού και ιατρική παρακολούθηση όσων εμβολιάζονται. Ενίσχυση των κινητών μονάδων εμβολιασμού για όσους δεν μπορούν να κινηθούν και για μαζικούς εμβολιασμούς σε μεγάλες επιχειρήσεις και χωριά.

Μείωση των μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15, για να προστατευθεί η υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών.

Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για να καλυφτούν τα μεγάλα κενά και για να υπάρξουν άμεσα περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.

Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.

Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων, για να γίνεται ασφαλής μετάβαση κάθε μαθητή από και προς το σχολείο.

Με ένα τέτοιο πλαίσιο έπρεπε να κινείται και η κυβέρνηση ,περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, ο Δήμος Φαρσάλων , και όχι να στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική.

Η Διοίκηση xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ