Το πιο αποτελεσματικό φάρμακο κατά παντός είδους κορονο-ϊού

Το πιο αποτελεσματικό φάρμακο κατά παντός είδους κορονο-ϊού

Του Νικ. Γ. Παλάντζα

Υπάρχουν ασθένειες για τις οποίες δεν έχει βρεθεί το κατάλληλο φάρμακο. Υπάρχουν ιοί που δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει κανένα εμβόλ-ιο. Υπάρχει όμως κι ένα φάρμακο, μοναδικό στον κόσμο, που κάνει τον άνθρωπο αθάνατο!

Είναι η Θεία Κοινωνία.

Χριστουγεννιάτικες μέρες που περνάμε η Θεία Κοινωνία προσφέρεται στους πιστούς ως φάρμακον "αθανασίας" της ψυχής και υγείας του σώματος.

Ο Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος του οποίου τη μνήμη εορτάσαμε την περασμένη Κυριακή (20 Δεκεμβρίου) ονομάζει την Θείαν Κοινωνίαν "φάρμακον αθανασίας", διότι μεταγγίζει στον άνθρωπο την αιώνια ζωή.

Θεία Κοινωνία σημαίνει κοινωνία με τον αληθινό Θεό, ένωση με Αυτόν που είναι η Πηγή της ζωής και ο μοναδικός Ιατρός των ψυχών και των σωμάτων.

Γι΄αυτό και ο πιστός που μεταλαμβάνει με κατάλληλη προετοιμασία (νηστεία-εξομολόγηση), όχι μόνο δεν κινδυνεύει να κολλήσει κάποια ασθένεια, αλλά αντιθέτως, η Θεία Κοινωνία του χαρίζει την αληθινή υγεία, την χαρά, την ειρηνική συνείδηση, καθώς τον θεραπεύει πρώτα στην ψυχή κι έπειτα -αν θέλει ο Θεός- και στο σώμα.

Στο βίο των πιο σύγχρονων Αγίων μας διαβάζουμε θαυμαστές θεραπείες ασθενών με φάρμακο την Θεία Κοινωνία.

Ο Άγιος Πορφύριος, ο Ιάκωβος, ο Εφραίμ και άλλοι Έλληνες αλλά και ξένοι όπως ο Ρώσος Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης, ο Ρώσος Άγιος και Ιατρός Λουκάς του Σάρωφ, ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ, ο Μολδαβός Άγιος Βελιτσκόφσκυ και πλήθος άλλων Αγίων που έζησαν στα πρώην αθεϊστικά καθεστώτα του ανατολικού συστήματος, πίστευαν βαθειά στο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας και με τη ζωογόνου δύναμη του Μυστηρίου επιτελούσαν θαύματα.

Με την προτροπή τους πολλοί ασθενείς κοινωνούσαν "εις ίασιν ψυχής τε και σώματος" και θεραπεύονταν.

Ο Άγιος Παΐσιος Βελιτσκόφσκυ στέκονταν με δέος μπροστά στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και έλεγε: "Εκπλήσσομαι με τη ζωογόνο δύναμη των αχράντων Μυστηρίων".

Ώστε λοιπόν, αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο και εμβόλιο εις "ίασιν ψυχής τε και σώματος". Η Θεία Κοινωνία. "Όπλον κατά του διαβολικού Ιού". xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ