Σε διαγωνισμό η μελέτη για την Κεντρική Πλατεία Φαρσάλων

Σε διαγωνισμό η μελέτη για την Κεντρική Πλατεία Φαρσάλων

Αναρτήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στη σελίδα του Δήμου Φαρσάλων το προσχέδιο για τον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Φαρσάλων.

Όπως είχαμε δημοσιεύσει σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας, το προσχέδιο της μελέτης έχει προϋπολογισμό 20.000 ευρώ με χρήματα του Δήμου και αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή είχε ψηφιστεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διευκρινίζουμε ότι ο διαγωνισμός περιέχει μόνο την μελέτη και όχι το έργο της ανάπλασης, που είχε στοιχίσει τότε τα περί 260.000 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη υπήρξε αρχιτεκτονική μελέτη στα συρτάρια του Δήμου από την πρώην Δημοτική Αρχή που εγκρίθηκε με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, βιοκλιματικής μελέτης κ.α. από το Πανεπιστήμιο Πατρών και εντούτοις θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση του έργου. Σημειωτέον ότι η ήδη υπάρχουσα μελέτη διήρκησε δύο χρόνια για να εγκριθεί!

Όπως τονίσαμε σε προηγούμενη έκδοσή μας, η απορία πολλών είναι για ποιους λόγους χρειάστηκε ο Δήμος να ξοδέψει 20.000 ευρώ από το ταμείο του για νέα μελέτη, χωρίς να εκφέρει ουδεμία αρνητική άποψη για την παλιά.

Θα περίμενε κανείς να ακουστούν αρνητικές απόψεις για το ήδη υπάρχον σχέδιο, έτσι ώστε να προχωρήσει ο Δήμος σε νέο.

Μήπως η εν λόγω δαπάνη των 20.000 ευρώ θα μπορούσε να δοθεί για αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών που το έχουν τόσο ανάγκη; ΧΧ
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ