Κορονοϊός: Τέταρτη δόση του εμβολίου για όλους συζητά η επιτροπή εμβολιασμών

Κορονοϊός: Τέταρτη δόση του εμβολίου για όλους συζητά η επιτροπή εμβολιασμών

Η ανησυχία των ειδικών είναι ξεκάθαρη μπροστά στο νέο κύμα κορονοϊού. Μάλιστα, στο «τραπέζι» της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σήμερα θα βρεθεί η τέταρτη δόση για όλους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Σημειώνεται πως χθες Τετάρτη (22/6) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 10.528 νέα κρούσματα κορονοϊού, με 1.631 επαναλοιμώξεις, ενώ οι νέοι θάνατοι στην Ελλάδα έφτασαν στους 9. 94 ασθενείς με COVID-19 βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ της χώρας.

«Η αύξηση των κρουσμάτων είναι απολύτως ελεγχόμενη», ανέφερε σε δηλώσεις του χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας ο κορονοϊός λειτουργεί πάντοτε με κύματα: «Παρακολουθούμε την πορεία του κάθε κύματος. Όπου υπήρχε κύμα στους θερινούς μήνες, κατά βάση ήταν πιο ήπιο, αλλά δεν είχε βαριές νοσηλείες», είπε σχετικά.

Μιλώντας για τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, δηλαδή τους θανάτους και τους διασωληνωμένους, ο κ. Πλεύρης αποκάλυψε ότι «βρισκόμαστε σε διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων εδώ σχεδόν και ένα χρόνο. Επομένως, το ΕΣΥ δεν πιέζεται από τον κορονοϊό και ούτε αναμένει ότι θα έχει τους θερινούς μήνες αύξηση στις νοσηλείες».

Όπως τόνισε, «αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος να επανέλθουν μέτρα διότι μας απασχολούν τα κρούσματα σε συνδυασμό με την πίεση στο ΕΣΥ». xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ