Γκάγκα: Όλοι θα κάνουμε την τέταρτη δόση για τον κορονοϊό τον Σεπτέμβριο

Γκάγκα: Όλοι θα κάνουμε την τέταρτη δόση για τον κορονοϊό τον Σεπτέμβριο

Κατηγορηματική ότι τον Σεπτέμβριο «θα κάνουμε όλοι τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό τον Σεπτέμβριο» εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, μια ημέρα μετά τις παρόμοιες δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Η κυρία Γκάγκα διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν θα υπάρχει υποχρεωτικότητα αλλά θα πρόκειται για σύσταση και θα αφορά και τα παιδιά ηλικίας από 12 ετών και πάνω.

«Έχουμε πει αρκετό καιρό ότι θα χρειάζεται ένα αναμνηστικό το φθινόπωρο όπως για τη γρίπη» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 η κ. Γκάγκα προσθέτοντας πως έχει γίνει εξ αρχής συμφωνία για δωρεάν εμβόλια και το 2023, τα οποία βρίσκονται υπό επεξεργασία, από τις εταιρείες, για να περιλαμβάνουν και τα νέα στελέχη.

Ερωτηθείσα, δε, για το ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα ξανά από τον Σεπτέμβριο απάντησε ότι τυχόν τέτοια απόφαση θα ληφθεί βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας διευκρίνισε, τέλος, δεδομένου ότι από αύριο Τετάρτη (1/6) μπαίνει τέλος στη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ότι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν πλέον ένα τεστ για κορονοϊό την εβδομάδα. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ