Πλεύρης: Ποιοι μη εμβολιασμένοι δεν θα πληρώσουν το πρόστιμο των 50€ τον Ιανουάριο

Πλεύρης: Ποιοι μη εμβολιασμένοι δεν θα πληρώσουν το πρόστιμο των 50€ τον Ιανουάριο

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, ενώ έδωσε διευκρινίσεις για το ισχύει με το πρόστιμο των μη εμβολιασμένων άνω των 60 ετών.

Σε ότι αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολίου για τους άνω των 60, έκρινε πως το μέτρο είχε αποτελεσματικότητα, καθώς από τους 550.000 μη εμβολιασμένους συμπολίτες μας οι μισοί περίπου έχουν πλέον εμβολιαστεί.

Σε ότι αφορά το πρόστιμο των 50 ευρώ που θα βεβαιωθεί από την επόμενη Δευτέρα για τον μισό Ιανουάριο, είπε ότι θα κληθούν να το πληρώσουν και όσοι ναι μεν έχουν κλείσει ραντεβού αλλά δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη.

Αυτοί που δεν θα πληρώσουν το πρόστιμο είναι όσοι έχουν ζητήσει να εμβολιαστούν κατ΄ οίκον αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμη και όσοι έχουν υποβάλλει ένσταση και τελικά θα δικαιωθούν.

Σταθεροποίηση των κρουσμάτων
Ο κ. Πλεύρης είπε ακόμα πως η εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει μια σταθερή μείωση των κρουσμάτων παρά το γεγονός ότι περιμέναμε την κορύφωση λίγο αργότερα, αλλά αυτό δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε καθώς τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, ενώ η αναλογία των κρουσμάτων με την παραλλαγή Όμικρον είναι 9 προς 1 σε σχέση με την παραλλαγή Δέλτα, η εικόνα στις νοσηλείες είναι διαφορετική και είναι μοιρασμένες.

Σε ότι αφορά τα self test που πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη από μαθητές, δηλώθηκαν περίπου 6.500 θετικά, αριθμός που μπορεί βέβαια να μεγαλώσει σήμερα το πρωί, αλλά σε κάθε περίπτωση μικρότερος από αυτόν της περασμένης Δευτέρας στο άνοιγμα των σχολείων. Όπως ανακοίνωσε αργότερα το υπουργείο Παιδείας, τα κρούσματα είναι 6.364.

Για την επιστροφή στην εργασία μετά την 5η μέρα
Σε ότι αφορά την οδηγία που έχει δοθεί και επιτρέπει στους νοσήσαντες να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά την πέμπτη ημέρα από την νόσηση αν δεν έχουν συμπτώματα ακόμη και χωρίς αρνητικό τεστ, ο κ. Πλεύρης είπε ότι είναι καθαρά επιστημονικό θέμα κι αυτό προτείνουν οι ειδικοί. Εξήγησε δε πως όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι σε αυτή την περίπτωση ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μηδαμινός ή έστω πολύ μικρός. XX
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ