Καπραβέλος: "Κοροϊδία τα self test, εδώ και μήνες ζητάμε νέα μέτρα"

Καπραβέλος: "Κοροϊδία τα self test, εδώ και μήνες ζητάμε νέα μέτρα"

«Είμαι θυμωμένος, χάνονται άδικα τόσες ψυχές. Προφανώς έπρεπε να παρθούν μέτρα πολύ νωρίτερα», τόνισε ο διευθυντής Β΄ ΜΕΘ Παπανικολάου Ν. Καπραβέλος.

Ακόμα, δήλωσε πως τα self test είναι μια κοροϊδία και πως καταρρέουν τα νοσοκομεία και εμείς συζητάμε για μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου;

Ο Νίκος Καπαραβέλος τόνισε πως η επιστημονική κοινότητα ζητά εδώ και μήνες νέα μέτρα και όχι απλά τη διεξαγωγή self test, για την ανάσχεση της πανδημίας: «Πιστεύω στον καθολικό εμβολιασμό… Από τον Αύγουστο φωνάζουμε να παρθούν μέτρα και μέτρα δεν λαμβάνονται.

Αν στο τσουνάμι της Δέλτα έρθει και άλλο ένα τσουνάμι που λέγεται Όμικρον, τότε ειλικρινά δεν πρέπει να βγαίνουμε από το σπίτι, όχι να πάρουμε μέτρα. Τι σημαίνει τα μέτρα μετά τις 3; Δηλαδή μέχρι τις 3 Ιανουαρίου κάνουμε σύμβαση με τον κορονοϊό. Προφανώς, έπρεπε να παρθούν μέτρα πολύ νωρίτερα».

Συνέχισε λέγοντας πως «είμαι θυμωμένος, χάνονται άδικα τόσες ψυχές. Γυρνάμε γύρω – γύρω δεν παίρνουμε μέτρα, τα αναβάλλουμε. Η υγεία και η ζωή είναι πάνω απ’ όλα».

«Αυτήν την στιγμή καταρρέουν τα νοσοκομεία κι εμείς συζητάμε για μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου; Δεν χρησιμοποιούμε το όπλο που έχουμε στα χέρια μας, το εμβόλιο, γυρνάμε γύρω γύρω στο πρόβλημα.

Η Πολιτεία δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας της, πρέπει να πάρει πιο αποφασιστικά μέτρα και να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της» δήλωσε εμφανώς εξοργισμένος.

Για τους υγειονομικούς είπε πως είναι χρέος τους να εμβολιαστούν και να γυρίσουν πίσω για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους: «Είναι αδιανόητο να έχω συναδέλφους στη ΜΕΘ ανεμβολίαστους, να υπονομεύουν όλη αυτήν την προσπάθεια. Πρέπει να γυρίσουν πίσω, να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν στο κοινωνικό σύνολο, να εμβολιαστούν και να γυρίσουν πίσω». xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ