Γκίκας Μαγιορκίνης: Γιατί δε θα γίνει lockdown στην Ελλάδα

Γκίκας Μαγιορκίνης: Γιατί δε θα γίνει lockdown στην Ελλάδα

Ενώ οι χώρες της Ευρώπης παίρνουν η μία μετά την άλλη νέα μέτρα κατά του κορονοϊού (αυστηρό lockdown η Ολλανδία εν μέσω Χριστουγέννων) στη χώρα μας αυτό το σενάριο μοιάζει πολύ μακρινό, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε χώρα που να έχει πιεστεί εξαιτίας της Όμικρον, το παρακολουθούμε. Εμείς σε σχέση με άλλες χώρες έχουμε περισσότερα μέτρα τα οποία λειτουργούν και για την Όμικρον, όπως το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Το πραγματικό νούμερο για το πόσο καλύπτουν οι 2 δόσεις εμβολίου είναι τουλάχιστον 70%, ενώ το ποσοστό αυτό, για την μετάλλαξη «Όμικρον» ίσως να πέφτει κατά 30%.

«Είμαστε μπροστά στην τρίτη δόση, θεωρούμε ότι έχουμε χρόνο ακόμα, να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί. Εάν δε δούμε το σύστημα υγείας να πιέζεται, δε θα δούμε νέα μέτρα. «Υπάρχει χρόνος αντανακλαστικών. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ούτε το 1/10 από τα μέτρα που έχουμε εμείς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, διευκρίνισε στο ΣΚΑΪ ότι μέτρα κατά του κορονοϊού δεν αποκλείονται, απλώς τώρα «είμαστε μακριά από αυτό το ενδεχόμενο. Το 2022 θα είναι πιο διαχειρίσιμη η επιδημία και σύντομα θα έχουμε και φάρμακο». xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ