Ματίνα Παγώνη: Πότε θα χρειαστεί η τέταρτη δόση του εμβολίου

Ματίνα Παγώνη: Πότε θα χρειαστεί η τέταρτη δόση του εμβολίου

Την αισιοδοξία της για την πορεία της πανδημίας εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά κ. Ματίνα Παγώνη, η οποία αναφέρθηκε στην τέταρτη δόση και τη μετάλλαξη Όμικρον.

Όπως είπε, παρά το ότι η μετάλλαξη Όμικρον αρχίζει να εξαπλώνεται και στην Ελλάδα (δύο νέα κρούσματα στη Σητεία της Κρήτης), ο δείκτης των κρουσμάτων σταδιακά μειώνεται.

«Ωστόσο παραμένει υψηλός ο δείκτης των θανάτων και των διασωληνωμένων και θα είναι και τις επόμενες μέρες.

Μια σταδιακή μείωση θα ξεκινήσει από τις 25 Δεκεμβρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Αν και η Όμικρον φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική, έχει ελαφρά συμπτώματα, οι νοσούντες δε νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και ως τώρα δεν έχουμε θανάτους. Για τα εμβόλια οι πρώτες ενδείξεις δείχνει ότι την πιάνουν, αλλά όχι τόσο όσο τις άλλες μεταλλάξεις», σημείωσε η κα Παγώνη.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί πάνω από 20.000 ραντεβού για τα παιδιά 5-11 ετών, «κάτι που σημαίνει ότι αρχίζουν και πείθονται οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους».

Αναφορικά με την τρίτη δόση, σημείωσε ότι πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι είναι αναγκαία, καθώς στελεχώνει τον οργανισμό με αντισώματα.

Σε ερώτηση για το αν θα χρειαστεί τέταρτη δόση, σημείωσε ότι το πιο πιθανό είναι να υπάρξει.

«Το πιο πιθανό πλέον είναι ότι θα κάνουμε το εμβόλιο κάθε χρόνο, όπως και για τη γρίπη. Πιστεύω η τέταρτη δόση δε θα είναι πριν το καλοκαίρι, γιατί και με την τρίτη δόση θα έχει οχυρωθεί ο οργανισμός αρκετά και σύμφωνα με την τελευταία έρευνα, μας καλύπτει για εννέα μήνες», υπογράμμισε.

Τέλος, σχετικά με τις καταγγελίες για Vip ΜΕΘ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ξεκαθάρισε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί, τους οποίους εκπροσωπεί, δεν κρατάνε κλειστές κλίνες.

«Με λίστα 160-170 διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν κρεβάτια και να μην τους βάζουν. Αν είχε τέτοια στοιχεία ο κ. Γιαννάκος θα έπρεπε να προχωρήσει σε κάποια άλλη διαδικασία», κατέληξε η κα Παγώνη. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ