Παγώνη: Δεν υπάρχουν για τους γιατρούς VIP ασθενείς - Η τρίτη δόση οχυρό για τον οργανισμό

Παγώνη: Δεν υπάρχουν για τους γιατρούς VIP ασθενείς - Η τρίτη δόση οχυρό για τον οργανισμό

Στην καταγγελία του προέδρου του ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, για VIP ασθενείς για τους οποίους κρατούνται ΜΕΘ αναφέρθηκε η Ματίνα Παγώνη, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπάρχουν για τους γιατρούς VIP στο κρεβάτι του πόνου. Κανείς δεν υπολογίζει εάν είσαι VIP, όλοι είναι ίδιοι για τον γιατρό».

Η κ. Παγώνη, μιλώντας στο Mega, είπε πως «η διαδικασία και μόνο για να μεταφερθεί σε ΜΕΘ είναι δύσκολη. Δεν υπάρχει νοσοκομειακός γιατρός που εγώ εκπροσωπώ που να έχει άδειο κρεβάτι σε ΜΕΘ και να υπάρχει αριθμός μεγάλος διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ. Να υπάρχει αυτή η ουρά διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ και να μην έχει πάρει τους ασθενείς και να μη τους βάλει σε κρεβάτι».

Η διαδικασία για να μπει σε ΜΕΘ ένας ασθενής
Η Ματίνα Παγώνη εξήγησε πως μπαίνει ένας ασθενής σε ΜΕΘ. «Δηλώνουμε στο ΕΚΑΒ και στο ΕΚΕΠΥ το κάθε τμήμα που διασωληνώνει ασθενή του. Δηλώνει αμέσως τα στοιχεία του αρρώστου και ότι χρειάζεται κρεβάτι ΜΕΘ, γιατί έχουν διασωληνωμένους. Εγώ δήλωσα τέσσερις το Σάββατο.

Οι λίστες αυτές πάνε αμέσως σε μονάδες σε όλη την Ελλάδα στα τμήματα ΜΕΘ ανά πάσα στιγμή. Εκεί ο γιατρός αμέσως επικοινωνεί μόλις του αδειάσει κρεβάτι με το τμήμα που έχει τους διασωληνωμένους.

Ξέρετε πώς έχει λυθεί το θέμα αυτό στο εξωτερικό με αυτούς που ονομάζετε VIP; Τους πάνε σε στρατιωτικά νοσοκομεία και τελείωσε η ιστορία». Η ίδια τόνισε πως για εκείνη δεν υπάρχουν VIP ασθενείς.

«Δεν πρόκεται να μας χαιρετήσει ο κορονοϊός, απλά θα τον βάλουμε στην άκρη»
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Όμικρον και την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό. «Ας μείνουμε στην τρίτη δόση που είναι η πιο βασική, τουλάχιστον αυτά λένε οι μελέτες ότι ενισχύεται ο οργανισμός με αντισώματα. Ακόμα και η Όμικρον αν δεν την πιάνει πλήρως το εμβόλιο, υπάρχει μεγάλο ποσοστό με τα εμβόλια να αντισταθούμε» είπε.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπήρξαν θάνατοι με τη μετάλλαξη Όμικρον, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν η μετάλλαξη αυτή θα σημάνει το τέλος της πανδημίας καθώς δεν είναι γνωστό ακόμα στους ειδικούς.

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και στα περιστατικά πολιτών που δεν μπορούν να μετακινηθούν για να εμβολιαστούν, με αφορμή τον εμβολιασμό ενός ηλικιωμένου 104 ετών και της 75χρονης κόρης του από τα Τρίκαλα.

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προβλήματα και κινητικά, και για να βοηθηθούν θα πρέπει να πάει ομάδα να τους βοηθήσει στο σπίτι τους. Έχει ξεκινήσει να γίνεται και θα πρέπει να γίνεται με γρηγορότερους ρυθμούς».

«Οι συνάδελφοι εκεί είναι μόνοι τους. Δεν έχουν δηλαδή και ένα δεύτερο συνάδελφο να πάρουν μία γνώμη, συγκριτικά με εμάς στις μεγάλες πόλεις, όπου υπάρχει ομάδα γιατρών και μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Οι γιατροί εκεί δίνουν μεγάλο αγώνα και πρέπει να το λέμε», είπε.

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως είναι θετικό ότι ο κόσμος σπεύδει να εμβολιαστεί. «Να ξεφύγουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από αυτή την ιστορία.

Δεν πρόκειται να μας χαιρετήσει ο κορονοϊός, απλά θα τον βάλουμε στην άκρη και θα προχωρήσουμε εμείς. Η τρίτη δόση πραγματικά είναι ένα οχυρό για τον οργανισμό για να αντισταθεί σε όλες τις μεταλλάξεις», τόνισε. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ