Από σήμερα τα δωρεάν self test - Πού δηλώνονται

Από σήμερα τα δωρεάν self test - Πού δηλώνονται

Δωρεάν self test δικαιούνται όλοι οι πολίτες της χώρας από σήμερα έως τις 12 Δεκεμβρίου. Η κυβέρνηση παρέχοντας στους πολίτες self test ευελπιστεί πως θα αποκτήσει καλύτερη εικόνα για την πανδημία και ενόψει εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Παράλληλα, παρόλο που δεν είναι υποχρεωτική η δήλωση του self test, η κυβέρνηση ζητά από τον κόσμο να το δηλώσει στο self-testing.gov.gr έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη εικόνα για την διασπορά του ιού σε χώρα μας.

Εφόσον το μέτρο αποδώσει και οι πολίτες δηλώσουν τα θετικά self test, υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση το μέτρο αυτό να παραμείνει σε σταθερή βάση για τον καλύτερο έλεγχο και των εμβολιασμένων πολίτων.

Η ίδια διαδικασία προβλέπεται και για το διάστημα 3/1/2022 έως και 7/1/2022, δηλαδή την αμέσως επόμενη εβδομάδα των γιορτών - οπότε θα διατεθεί το δεύτερο self test.

Υπενθυμίζεται πως σκοπό του νέου μέτρου, που ανακοινώθηκε από κοινού με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών, είναι να εντοπιστούν τυχόν ασυμπτωματικοί και να ανακοπεί η διάδοση του ιού, προκειμένου να περάσουν οι γιορτές με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Με το δεύτερο τεστ, μάλιστα, η κυβέρνηση στοχεύει στο να εντοπιστούν τυχόν κρούσματα που προέκυψαν από τις κοινωνικές συνάξεις τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ