Νέα μέτρα: Ανοιχτό το να κάνουν rapid test στα σούπερ μάρκετ οι ανεμβολίαστοι

Νέα μέτρα: Ανοιχτό το να κάνουν rapid test στα σούπερ μάρκετ οι ανεμβολίαστοι

Ο Γιάννης Οικονόμου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνουν rapid test για την είσοδό τους στα σούπερ μάρκετ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η βασική στρατηγική της χώρας είναι να μείνει ανοιχτή αλλά η κυβέρνηση εξετάζει οτιδήποτε είναι στην κατεύθυνση «ανοιχτή κοινωνία-προστασία σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους-περιορισμός της κίνησης μη εμβολιασμένων» ακόμα και το να μπαίνουν με rapid test σε σούπερ μάρκετ δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Ό,τι γίνεται σημειακά θα αφορά τους μη εμβολιασμένους θα αφορά την δική τους προστασία» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ συμπληρώνοντας ότι «εμείς παρακολουθούμε τις αντοχές του συστήματος υγείας και συνεχίζουμε την τεράστια προσπάθεια για μαζικό εμβολιασμό».

Υπενθύμισε, μάλιστα, πως «σε ό,τι αφορά τους μη εμβολιασμένους από τον Σεπτέμβριο έχουμε πάρει μέτρα που δυσκολεύουν τη λειτουργία τους».

Επανερχόμενος στο θέμα των σούπερ μάρκετ ο Γιάννης Οικονόμου υπενθύμισε ότι «έχουμε πάει στην αύξηση των τ.μ. ανά πελάτη» συμπληρώνοντας ότι «δεν νομίζω ότι η υποχρέωση διπλής μάσκας θα προσφέρει». Εξήγησε, δε, ότι το rapid test δεν έχει μπει στα σούπερ μάρκετ γιατί έχουν προϊόντα τα οποία χρειάζεται κάποιος για την επιβίωσή του και για τα οποία δεν υπάρχουν περιορισμοί όπως φάρμακα ή ψωί.

Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε, επίσης, ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης το να προχωρήσει περαιτέρω σε υποχρεωτικότητα όσον αφορά τον εμβολιασμό λέγοντας ότι καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν το έχει κάνει ακόμα.

Στην ερώτηση, δε, για το αν θα υπάρξει lockdown απάντησε ότι «δεν φαίνεται στον ορίζοντα το επόμενο διάστημα ότι θα παρεκκλίνουμε από τη στρατηγική μας αυτή (σ.σ. να μείνει ανοιχτή η κοινωνία)». xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ