Ματίνα Παγώνη για Χριστούγεννα: «Γίνεται μεγάλο ρεβεγιόν με τόσους νεκρούς;»

Ματίνα Παγώνη για Χριστούγεννα: «Γίνεται μεγάλο ρεβεγιόν με τόσους νεκρούς;»

Δραματικό μήνυμα πως το ΕΣΥ βρίσκεται σε «πόλεμο», έστειλε η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά κ. Ματίνα Παγώνη.

Η επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών, με την κ. Παγώνη να απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες συναδέλφους της ώστε να πάρουν από ένα «όπλο» και να συνδράμουν στο ΕΣΥ.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ακαταδίωκτου για την προστασία των ιδιωτών γιατρών από τις μηνύσεις, σχολίασε ότι οι γιατροί του ΕΣΥ έχουν μείνει απ’ έξω, ακόμη και όταν θεσπίστηκε για τις δύο επιτροπές, και έτσι εδώ και δύο χρόνια βρίσκονται σε καθημερινές αντιπαραθέσεις με δικηγόρους έξω από τις μονάδες και τα τμήματα των νοσοκομείων.

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε τον προβληματισμό της για τους διψήφιους αριθμούς θανάτων των τελευταίων ημερών, καθώς μόνο την Κυριακή έχασαν τη ζωή τους 80 άνθρωποι και εξήγησε ότι οι δείκτες της πανδημίας είναι σαν «ντόμινο» που παρασύρει τα πάντα και όταν ξεκινά ο ένας να ανεβαίνει, μετά ανεβαίνει και ο άλλος.

Όταν ανεβαίνουν τα κρούσματα, είναι λογικό ένα ποσοστό από αυτούς να διασωληνωθεί και να πεθάνει, τόνισε η κ. Παγώνη.

Η κ. Παγώνη εκτίμησε ότι η κατάσταση θα παραμείνει δύσκολη έως τα τέλη Δεκεμβρίου, αλλά και ότι τα περιστατικά της γρίπης θα αρχίσουν να αυξάνονται, οπότε χρειάζεται να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας για να είμαστε προετοιμασμένοι για τους επόμενους μήνες.

«Ειδικά για τα Χριστούγεννα, πώς μπορεί κάποιος να επιθυμεί ένα μεγάλο ρεβεγιόν με τόσα κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους;» αναρωτήθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και πρόσθεσε ότι από την εμπειρία των τελευταίων δύο χρόνων δεν χρειάζονται οι πολίτες κανέναν να τους υποδείξει πως πρέπει να γιορτάσουν, με λίγα άτομα και με μέτρα προστασίας.

«Δεν μπορούμε. Βαρεθήκαμε. Κουραστήκαμε», πρόσθεσε η κ. Παγώνη και συνέστησε προσοχή σε όλους και να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να εμβολιαστούν ώστε να γυρίσουμε σελίδα και να πάμε μπροστά.

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μίλησε για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας με 100% πληρότητα στα περισσότερα νοσοκομεία και έθεσε και το ζήτημα των non covid ασθενών.

«Είναι τελείως άδικο να παίρνουμε συνέχεια χώρο τους ανήκει γιατί πρέπει να χειρουργηθούν», κατέληξε η κ. Παγώνη. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ