Λινού: Πιθανή η έξαρση κρουσμάτων μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Λινού: Πιθανή η έξαρση κρουσμάτων μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, εξέφρασε την ανησυχία της ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη για τους εμβολιασμένους μπορεί να φέρουν έξαρση κρουσμάτων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Αθηνά Λινού ανέφερε ότι έχει κάποιες ενστάσεις για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και αφορούν τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν τα μέτρα.

Όπως σημείωσε, τα μέτρα θα έπρεπε να παρουσιαστούν ως παραίνεση για τους ανεμβολίαστους και στη συνέχεια ως επιβράβευση των εμβολιασμένων.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει «περαιτέρω κοινωνικός διχασμός» ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Η κυρία Λινού τόνισε ότι οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, ενώ σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη θα πρέπει να δίνεται έμφαση στην τήρηση των αποστάσεων και στη χρήση της μάσκας.

Η καθηγήτρια τόνισε ότι οι περιορισμοί που αφορούν θέματα υγείας δεν μπορεί να είναι θέμα ποινών και εξέφρασε τον φόβο της ότι μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μπορεί μέσα στις 15 ημέρες που θα επαναξιολογηθούν να έχουμε μια έξαρση κρουσμάτων.

«Οι 15 μέρες μπορεί να είναι πολλές και να βρεθούμε προ πολλής μεγάλης έξαρσης τότε», ανέφερε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια.

«Το πιθανότερο είναι να έχουμε και μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων ανάμεσα στα παιδιά λόγω των σχολείων», κατέληξε η Αθηνά Λινού. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ