KOPONAΪOΣ

Παγώνη: Από τη Δευτέρα διαθέσιμα τα επικαιροποιημένα εμβόλια - Ποιοι πρέπει να τα κάνουν


Από τη Δευτέρα θα είναι διαθέσιμα τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορονοϊό και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κ. Ματίνα Παγώνη, εξήγησε ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να τα κάνουν.

Η χώρα που καταργεί την υποχρεωτική 5μερη καραντίνα για όσους νοσούν με κορονοϊό


Οι αρχές της Αυστραλίας θα καταργήσουν την υποχρεωτική πενθήμερη καραντίνα στο σπίτι για τους ασθενείς με την COVID-19 από τη 14η Οκτωβρίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι.

Κορoνοϊός: Πόσο πιθανό είναι να κολλήσουν τα μέλη μιας οικογένειας που μένουν μαζί


Η ενδοοικογενειακή μεταδοτικότητα ήταν ένας από τους φόβους που κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς πολλοί πίστευαν ότι είναι αδύνατο να γλιτώσουν από τον κορονοϊό εάν μολυνόταν κάποιος με τον οποίο συγκατοικούν.

Επικαιροποιημένα εμβόλια - Κορονοϊός: Το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα


Σήμερα το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα προκειμένου οι πολίτες να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά των παραλλαγών 4 και 5 της Όμικρον, δήλωσε νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα αρχίσουν από τις 3 Οκτωβρίου.

Συναγερμός για τον Κhosta-2: Βρέθηκε νέος κορονοϊός, που δεν τον "πιάνουν" τα εμβόλια


Συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα έχει προκαλέσει δημοσίευση έρευνας Αμερικανών επιστημόνων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ιό που αναπτύχθηκε σε νυχτερίδες από τη Ρωσία που μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους και, το κυριότερο, διαφεύγει τον αντισωμάτων και των εμβολίων που έχουν αναπτυχθεί για την Covid-19.

Νέα έρευνα για όσους νόσησαν με Covid: Κίνδυνος για εγκεφαλικό, κατάθλιψη, επιληπτικές κρίσεις


Οι άνθρωποι που αρρώστησαν με κορονοϊό, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση μακρόχρονων νευρολογικών προβλημάτων κατά τον πρώτο χρόνο μετά την αρχική λοίμωξη, δείχνει μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Λινού: "Επικίνδυνη η συνύπαρξη γρίπης και κορονοϊού"


"Είχαμε μια φωτιά που έσβηνε, αλλά δεν την αποτελειώσαμε", είπε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ κ. Αθηνά Λινού, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας κορονοϊού. Τι είπε για την εποχική γρίπη και τα εμβόλια στα παιδία.

Ματίνα Παγώνη: Δεν θέλουμε έξαρση της γρίπης και κορονοϊός να συνυπάρχουν


«Τον Δεκέμβριο ξεκινά η έξαρση της γρίπης. Δεν θέλουμε να συμπέσει με κορονοϊό και υποπαραραλλαγές γιατί όσες αντοχές και αν έχει ένας οργανισμός, θα πιεστεί», επισήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κ. Ματίνα Παγώνη μιλώντας για την πορεία της πανδημίας.

Γιατί οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να κάνουν τα νέου τύπου εμβόλια


Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.κ. Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Ροδάνθη Συρίγου και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν συχνά ερωτήματα και απαντήσεις για τις επικαιροποιημένες αναμνηστικές δόσεις εμβολίων σύμφωνα με τις οδηγίες των Κέντρων Ελέγχων Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), και τους επιδημιολόγους Keri Althoff και Andrew Pekosz από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Subscribe to this RSS feed

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ