KOUTSIKOPOULOU FOTEINH

Θύελλα αντιδράσεων για το μυρμήγκι στην είσοδο της πόλης

Θύελλα αντιδράσεων για το μυρμήγκι στην είσοδο της πόλης

Σάλο έχει προκαλέσει το μυρμήγκι με την ασπίδα στο νέο κυκλικό κόμβο των Φαρσάλων που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης μας και το οποίο κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια. Παρ' ότι συμβολίζει τους Μυρμιδόνες και γενικότερα πολεμιστές του μυθικού Αχιλλέα, οι απόψεις διίστανται από πλευράς καλαισθησίας.

Όπως φαίνεται η πλειοψηφία των Φαρσαλινών που εξέφρασε την άποψή της μέσω διαδικτύου, δείχνει να κατακρίνει το “άγαλμα μυρμήγκι” στην είσοδο της πόλης ενώ αρκετοί ετεροδημότες μας εξέφρασαν ξεκάθαρα την δυσαρέσκειά τους.

Στην περιήγησή μας στο κοινωνικό διαδίκτυο, εντοπίσαμε πολλά αρνητικά σχόλια και αρκετοί ζητούν την απομάκρυνση του έργου.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης έχουμε χρέος να πληροφορούμε αντικειμενικά, ορθά, να προβάλλουμε όλα τα τρέχοντα ζητήματα αλλά και να εκφράζουμε την ξεκάθαρη άποψη μας και αυτή των πολιτών.

Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια, εάν και κάποιοι δεν συμφωνούν μαζί μας καθώς πρόκειται για λόγους καλαισθησίας, συμφωνούμε απολύτως με την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, καθώς πρόκειται για ένα έργο που ενώ δεν ενημερώθηκε ο Φαρσαλινός λαός είναι ολοφάνερο ότι είναι “κακόγουστο” και θα αφήσει κάθε επισκέπτη σε έντονη απορία και σκέψη!

Εάν οι αρμόδιοι ήθελαν πραγματικά να δώσουν ένα στίγμα για την πόλη μας, είχαν δεκάδες άλλες επιλογές στην διάθεσή τους.

Δηλαδή, από έναν πολεμιστή των Μυρμιδόνων μέχρι και ένα άγαλμα που να δείχνει χαλβαδοποιό να παρασκευάζει χαλβά.

Επομένως οι επιλογές ήταν αμέτρητες και διαπιστώσαμε μέσω διαδικτύου τις δεκάδες ιδέες που προσέφεραν οι συμπολίτες μας.xx

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής ποιανού ήταν η φαεινή ιδέα και έμπνευση του αγάλματος.

Για τους λόγους αυτούς εκφράζουμε για άλλη μία φορά ότι το εν λόγω έργο είναι εντελώς αντιαισθητικό και αντί να αναβαθμίζει την πόλη των Φαρσάλων την υποβαθμίζει.

Τέλος, εκφράζουμε την μεγάλη μας λύπη για τους "πολιτικάντηδες" της περιοχής που ζητούν γνώμες μέσω διαδικτύου και όχι μόνο, έτσι ώστε να δουν προς τα που προχωρά το ρεύμα της κοινής γνώμης χωρίς ωστόσο να εκφράζουν ξεκάθαρα την άποψή τους.

Παράλληλα, μας είναι αδιανόητο να μην έχει γνώση η σημερινή Δημοτική Αρχή το "αίσχος" που πρόκειται να υποστεί η πόλη μας και να μην έχει πάρει θέση ή άποψη ακόμη.

Ως γνωστόν, τόσο η πόλη όσο και όλη η επαρχία μας, διαθέτει πλούσια κληρονομιά με ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία και δρώμενα της εποχής.

Οι Μυρμιδόνες του Αχιλλέα δεν ήταν έντομα, αν και η ονομασία μπορεί να συμβολίσει τον τρόπο δράση τους. Ήταν ηρωικοί πολεμιστές εκείνης της εποχής.

Η πόλη των Φαρσάλων δεν είναι μία "μυρμηγκούπολη" όπως θα βγάζουν συμπεράσματα ξένοι και περαστικοί που δεν θα γνωρίζουν την ιστορία μας.

Τα Φάρσαλα αποτελούν μία επαρχία που επέλεξαν να ζήσουν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι σε διάφορα σημεία της και ως γνωστόν στα καλύτερα σημεία της Ελλάδος. Παραδείγματα αυτού η αρχαία Ακρόπολη των Φαρσάλων, η αρχαία Κοινότητα του "Χτούρι" όπου βγήκε και η λέξη Έλλην, το αρχαίο κάστρο της Καλλιθέας και η μεγάλη αρχαία Κοινότητα της Σκοτούσσας που αποτελούν την περήφανη αρχαία μας κληρονομιά.

Κλείνοντας, επιθυμούμε η Περιφέρεια Θεσσαλίας να λάβει γνώση ότι ο Φαρσαλινός δημότης και γενικότερα η επαρχία μας ζητά την απομάκρυνση αυτού του αγάλματος και ελπίζουμε ως γνωστό ότι η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός, όπως συνηθίζεται, στις επιθυμίες των Φαρσαλινών.

Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα" (7 Αυγούστου 2020)

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ