KOUTSIKOPOULOU FOTEINH

Αυτή είναι η συμβολή της εφημερίδας μας - Με σεβασμό στον αναγνώστη

Αυτή είναι η συμβολή της εφημερίδας μας - Με σεβασμό στον αναγνώστη

Παρά τις διάφορες αντιπαραθέσεις και διάφορες κριτικές που δέχεται η εφημερίδα μας με αφορμή δημοσιευμάτων που αφορούν έργα, συντηρήσεις έργων και άλλα, αναλύουμε σήμερα και πάλι το ρόλο μας.

Με σεβασμό πάντοτε στο δημότη και το αναγνωστικό μας κοινό, οφείλουμε να δημοσιεύουμε και τα "κακώς κείμενα" όταν βλέπουμε να συσσωρεύονται τα καθημερινά προβλήματα της επαρχίας αλλά και τις υποχρεώσεις της Δημοτικής Αρχής απέναντι στο δημότη που δεν εκπληρώνονται.

Ο ρόλος της εφημερίδας μόνο το τελευταίο τρίμηνο δείχνει να είναι ουσιαστικός ακόμα και όταν άλλοι "κωφεύουν".

Πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι αιρετοί ότι οι υποσχέσεις και δεσμεύσεις τους καταγράφονται και ότι ο λαός και κυρίως ο Τύπος δεν δέχεται πλέον λόγια του αέρα.

Με αφορμή τα παραπάνω τόσο η εφημερίδα μας, όσο και οι αναγνώστες της, εντόπισαν τα παρακάτω καθημερινά προβλήματα που ως δέσμευση της νυν Δημοτικής Αρχής θα λύνονταν και παρά το γεγονός ότι υπήρξε εν μέρη απραξία, επισημάναμε και διορθώθηκαν άμεσα αυτά.xx

Μερικές από τις παρεμβάσεις των Ν.Φ.
1) Η επιμονή μας με συνεχιζόμενες δημοσιεύσεις για το τμήμα του δρόμου Φάρσαλα-Λάρισας περί κωλυσιεργίας του ανάδοχου.

Το γεγονός ότι το έργο υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν σημαίνει ότι οι τοπικοί αιρετοί πρέπει να μείνουν άπρακτοι. Επισημάναμε δε ότι οφείλει η Δημοτική Αρχή να διαμαρτυρηθεί για την εν λόγω καθυστέρηση που διήρκησε πάνω από 1,5 χρόνο.

2) Η Τρίγωνη Πλατεία είδε φως. Ούτε ένα 24ωρο δεν πέρασε για να λάβει φως η Τρίγωνη Πλατεία από συνεργείο του Δήμου μετά από σχετική δημοσίευση της εφημερίδας.

3) Η απομάκρυνση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες του νέου μουσείου στο Παλιό 1ο Δημοτικό Σχολείο δεν χρειάστηκε μία εβδομάδα μετά από σχετικό ρεπορτάζ.

4) Οι συντηρήσεις χώρων ιστορικών και αρχαιολογικών μνημείων, όπου τα αγριόχορτα τα κάλυπταν, είδαν την άμεση παρέμβαση της Υπηρεσίας Πρασίνου και φυσικά μιλάμε για το θολωτό τάφο επί της οδού Λαμίας, για την ιστορική κρήνη στην Ζωοδόχο Πηγή και ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστούν περαιτέρω δημοσιεύματα άλλων ιστορικών και αρχαιολογικών μνημείων προς δημοσίευσης, όπως αυτού του μεγάλου μονοπατιού στο Κάστρο της Καλλιθέας και άλλα.

Θεωρούμε ότι η ανάδειξη αυτών των μνημείων επιβάλλεται να συντηρούνται όπως γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια.

5) Οι συντηρήσεις πρασίνου δημοτικών χώρων είδαν άπειρες δημοσιεύσεις της εφημερίδας μας, όπου έγιναν άμεσες παρεμβάσεις. Π.χ. Κοινοτικά κτήρια όπου καλύφθηκαν από αγριόχορτα και σκουπίδια, πλατείες και παιδικές χαρές που είχαν την ίδια τύχη, κυκλικοί κόμβοι, γήπεδα, κοιμητήρια και άλλα καταγράφηκαν και επιλύθηκαν άμεσα.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η εν λόγω υπηρεσία και η αρμόδια Αντιδήμαρχος γνωρίζουν πολύ καλά τις αρμοδιότητές τους και να ακολουθούν με συνέπεια την εργασία τους, χωρίς δημοσιεύσεις και προβληματισμό του δημότη.

Ωστόσο ο ρόλος της εφημερίδας μας είναι η συμβολή της όπου οφείλει να δημοσιεύει τόσο τα καλώς κείμενα, όσο και τα κακώς και που στη δεύτερη περίπτωση δείχνει την καλοπροαίρετη συνεργασία, καθώς επισημαίνει που πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

Σε καμία περίπτωση ο ρόλος της εφημερίδας μας δεν είναι να ασκεί τα καθήκοντα της αντιπολίτευσης, καθόσον υπάρχουν πέντε παρατάξεις που οφείλουν να την ασκήσουν.

Τέλος, η εφημερίδα μας με απόλυτο σεβασμό θα συνεχίσει αυτό το συμβολικό και ουσιαστικό ρόλο, υπερασπίζοντας την ανάδειξη και ανάπτυξη της επαρχίας μας και την ευημερία του κάθε δημότη για το καλό όλων.

  

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ