Οικονόμου: Ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα

Οικονόμου: Ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα

Στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και στις κινήσεις που σκοπεύει να κάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση για να απορροφήσει μέρος των αυξήσεων.

«Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου είμαστε αντιμέτωποι με μεγάλες ανατιμήσεις. Αυτό έχει τις συνέπειές του και για τα ελληνικά νοικοκυριά. Κάναμε παρεμβάσεις από την πρώτη στιγμή (400 εκατ. για στήριξη του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος), παρακολουθούμε το φαινόμενο για τις ανατιμήσεις που αναμένονται και εξετάζουμε μια σειρά παρεμβάσεων», τόνισε αρχικά ο κ. Οικονόμου, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα και έκανε λόγο για νέα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια.

Ωστόσο σημείωσε πως «η μείωση του ΦΠΑ δεν είναι μια απλή υπόθεση, η πρόθεσή μας είναι να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας, οι κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές».

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι επανέρχεται η άδεια ειδικού σκοπού, με τις ανακοινώσεις να γινονται σύντομα. Υπενθυμίζεται ότι χθες το Newsbomb.gr έγραφε ότι τα υπουργεία Παιδείας, Εργασίας και Οικονομικών αξιολογώντας την κατάσταση μελετούν το ενδεχόμενο να τεθεί εκ νέου σε ισχύ το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται άμεσα.

Οσον αφορά το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι από τις 16 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να βεβαιώνονται τα πρόστιμα. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ