Πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα επιδότησης για ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών

Πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα επιδότησης για ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα «τρέξει» το πρόγραμμα επιδότησης για ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών, σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ο Υπουργός ανέφερε πως έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο οδηγός του προγράμματος, ενώ τόνισε πως δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Έλληνες, αλλά με κριτήρια προτεραιοποίησης ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και θα συνδεθεί με την απόσυρση των παλαιών συσκευών.

Όπως σημείωσε ο κ. Σκρέκας, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει φέτος αλλά θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, καθώς «όποτε προκύπτουν κονδύλια θα αυξάνεται και η χρηματοδότησή του».

«Στόχος είναι όλα τα σπίτια να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τις παλαιές ενεργοβόρες συσκευές με καινούριες, ώστε να μειώσουμε και το κόστος ρεύματος αλλά και να βοηθήσουμε το περιβάλλον και να έχουν μια πολύ καλύτερη οικοσκευή στο σπίτι τους», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση, προαναγγέλλοντας το πρόγραμμα επιδότησης για ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για πρόγραμμα που αφορά συνολικά την εξοικονόμηση ενέργειας, ώστε τα ελληνικά σπίτια να λειτουργούν με σύγχρονο και πιο οικονομικό ηλεκτρικό εξοπλισμό.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών, οι οποίες στη συνέχεια θα ανακυκλώνονται. XX
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ