ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη Κυκλοφορίας 2021: Σε λειτουργία η πλατφόρμα MyCar για πληρωμή με τον μήνα


Ευκαιρία σε δεκάδες χιλιάδες οδηγούς που έχουν θέσει το όχημά τους σε καθεστώς ακινησίας ώστε να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας τους δίνεται από την ΑΑΔΕ, πληρώνοντας αναλογικά τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που το όχημα θα κυκλοφορήσει.

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ


Ο ΟΠΕΚΑ ενημερώνει τους πολίτες ότι η πλατφόρμα Α21 -Επίδομα Παιδιού- θα κλείσει προσωρινά στις 13-5-2021 και ώρα 18.00 προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής της Βης δόσης 2021, στις 31 Μάϊου, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως συμβαίνει κλασσικά με την καταβολή του συνόλου των επιδομάτων.

ΚΕΑ: Νέα παράταση για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος


Παρατείνεται για τρεις μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου.

Επίδομα 534 ευρώ: Τι αλλάζει για τις αναστολές Μαΐου, ποιοι μένουν εκτός

Από αύριο Πέμπτη 6 Μαΐου θα ξεκινήσει η υποβολή των δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον μήνα Μάιο, για το επίδομα 534 ευρώ, για χιλιάδες εργαζομένους κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων.


Ωστόσο για τον Μάιο προβλέπεται νέο πλαίσιο καθώς εξαιρείται από το κριτήριο τζίρου η εστίαση που άνοιξε τη Δευτέρα του Πάσχα, ενώ μένουν εκτός αναστολών και οι εργαζόμενοι που εργάζονται λιγότερες από 16 ώρες την εβδομάδα όπως προκύπτει από τα στοιχεία στο «Εργάνη» κατά την 29/4/2021.

Μέχρι τις 10 Μαΐου οι αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7


Μέχρι τις 10 Μαΐου οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες μπορούν να οριστικοποιήσουν τις αιτήσεις τους για να λάβουν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7. Αυτό προκύπτει από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ σχετικά με τις διαδικασία και τις προϋποθέσεις χορήγησης της οικονομικής ενίσχυσης στους πληττόμενους.

Νέες επιδοτήσεις σε τουριστικές επιχειρήσεις, γυμναστήρια, παιδότοπους και δικηγόρους


Λίγο πριν ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα επιδότησης των επιχειρήσεων της εστίασης με κεφάλαια ύψους 330 εκατ. ευρώ που προβλέπονται από το ΕΣΠΑ, η κυβέρνηση προχωρά στη σύνταξη και άλλων προγραμμάτων για τη στήριξη των επιχειρήσεων κατά την επιστροφή τους στην κανονικότητα.

Επίδομα παιδιού: Πότε μπαίνει η δεύτερη δόση


Η δεύτερη δόση για το Επίδομα παιδιού 2021 θα καταβληθεί την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα Μαΐου 2021, για όσους έχουν υποβάλλει ή θα υποβάλλουν νέα αίτηση.

Χρ. Τριαντόπουλος: Παρουσίαση στη Βουλή των μέτρων στήριξης των πληγέντων από τον "Ιανό"


Σε αναλυτική παρουσίαση στοιχείων σχετικά με την υλοποίηση των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης σε περιοχές που επλήγησαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός» τον περασμένο Σεπτέμβριο προέβη τη Δευτέρα 19 Απριλίου ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την κρατική αρωγή, το οποίο και υπερψηφίστηκε την Τετάρτη.

Subscribe to this RSS feed

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ