Τα 20+1 αντικείμενα που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από το αυτοκίνητό σας

Τα 20+1 αντικείμενα που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από το αυτοκίνητό σας

Για πολλούς από εμάς, το αυτοκίνητο είναι σαν δεύτερο σπίτι! Γι’ αυτό είναι σημαντικό να το εξοπλίσουμε κατάλληλα για… παν ενδεχόμενο!

Κάποια από τα αντικείμενα αυτά υποχρεούμαστε όλοι να τα έχουμε στο αυτοκίνητο σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Κάποια άλλα, όμως, είναι εξίσου απαραίτητα για να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε κάποιες έκτακτες αλλά όχι σπάνιες καταστάσεις.

Στη λίστα που ακολουθεί, θα δείτε τα απαραίτητα αντικείμενα, που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από το αυτοκίνητό σας.

Ρεζέρβα
Ασφαλώς και θα έχετε μαζί σας ρεζέρβα, όμως είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά ότι είναι φουσκωμένη και σε καλή κατάσταση. Και εάν τη χρειαστείτε, μην παραλείψετε να την αντικαταστήσετε αμέσως μόλις βρείτε βουλκανιζατέρ.

Γρύλος
Ένας απλός χειροκίνητος γρύλος βρίσκεται στο σετ εργαλείων της ρεζέρβας. Οφείλεις να ελέγξεις εάν βρίσκεται στο πορτ μπαγκάζ σου πριν από κάθε ταξίδι, να είναι λειτουργικός και αν χρειάζεται λάδι. Στην περίπτωση που δεν έχεις, προμηθεύσου έναν άμεσα!

Σταυρός
Θα πρέπει να βρίσκεται και αυτός στο πορτ μπαγκάζ σου και να είσαι σίγουρος πως οι διαστάσεις του κάνουν για τα μπουλόνια των τροχών σου.

Καλώδια μπαταρίας
Τα καλώδια μπαταρίας είναι το must have εργαλείο που πρέπει να υπάρχει στα πορτ μπαγκάζ των αυτοκινήτων και ειδικά των παλιών. Είναι ο τρόπος να δώσεις ξανά γρήγορα ζωή στη μπαταρία σου από ένα άλλο αυτοκίνητο, σε περίπτωση που μείνει γιατί ξέχασες τα φώτα ανοιχτά. Είναι αρκετά οικονομικά και έχουν ελάχιστο βάρος.

Φορτιστής μπαταρίας
Ο φορητός φορτιστής μπαταρίας είναι η λύση που θα σου χρειαστεί, εάν μείνεις από μπαταρία και δεν υπάρχει άλλο όχημα κοντά. Θα πρέπει να τον έχεις φορτισμένο και να είσαι σίγουρος για τα καλώδια του και το πώς τοποθετούνται στην μπαταρία σου. Είναι πραγματικά πολύ χρήσιμος και σωτήριος, ενώ δεν πιάνει πολύ χώρο στο πορτ μπαγκάζ σου.

Κατσαβίδι
Είναι εξαιρετικά μικρό για το πορτ μπαγκάζ σου, μπορείς να έχεις πολλά και διαφορετικά μέσα και θα εντυπωσιαστείς από τη χρησιμότητα του. Μπορεί να αφαιρέσει τα κλιπ από τη ζάντα, να μετρήσει την ενέργεια της μπαταρίας εάν έχει λυχνία και πολλά άλλα!

Ανταλλακτικές ασφάλειες για τη μπαταρία και λαμπτήρες
Μια μικρή βλάβη που θα σας ανάγκαζε να ακινητοποιηθείτε δεν είναι παρά μια στάση ελάχιστων λεπτών, εάν μπορείτε να την αποκαταστήσετε μόνοι σας. Αφήστε που εάν καεί κάποια λάμπα και πέσετε σε έλεγχο της τροχαίας θα κληθείτε να πληρώσετε και πρόστιμο!

Καλώδια μπαταρίας
Επειδή είναι κρίμα να βρεθεί ένας άλλος οδηγός πρόθυμος να σας βοηθήσει να πάρετε ξανά μπρος, αλλά δεν έχει καλώδια για να «φορτίσει» την μπαταρία σας. Επίσης, είναι κρίμα να μπορείτε εσείς να βοηθήσετε κάποιον που έχει μείνει από μπαταρία και να μην έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Φακός
Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να χρειαστεί να αλλάξετε λάστιχο μέσα στη νύχτα… Δεν θα είστε πολύ τυχερός που προνοήσατε να βάλετε ένα φακό στο αυτοκίνητο; Μην ξεχνάτε να ελέγχετε συχνά τις μπαταρίες (ακόμα καλύτερα, έχετε μαζί κι ένα δεύτερο σετ μπαταρίες).

Προειδοποιητικό τρίγωνο
Επειδή η δική σας ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα, είναι σημαντικό να μπορέσετε να ειδοποιήσετε τους οδηγούς που κατευθύνονται προς το ακινητοποιημένο αυτοκίνητό σας για να κόψουν ταχύτητα.

Πυροσβεστήρας
Δεν είναι τυχαίο που ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας υποχρεώνει όλους τους οδηγούς να έχουν πυροσβεστήρα στο αυτοκίνητο. Μια μικρή φωτιά εάν αντιμετωπιστεί άμεσα μπορεί να αποτρέψει μια μεγάλη πυρκαγιά που θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Μην παραλείψετε να τσεκάρετε τακτικά την ημερομηνία λήξης!

Κολλητική ταινία
Η κολλητική ταινία μπορεί να είναι ό,τι χρειάζεστε για να επιδιορθώσετε πρόχειρα κάποια βλάβη στο αυτοκίνητο μέχρι να φτάσετε στο συνεργείο.

Χαρτί και μολύβι
Για να γράψετε ένα τηλέφωνο, να κρατήσετε μια σημείωση, να καταγράψετε τα στοιχεία του άλλου οδηγού σε περίπτωση σύγκρουσης, κ.λπ.

Χρήματα
Αν σας έχει συμβεί ποτέ να συνειδητοποιήσετε καθοδόν ότι ξεχάσατε να πάρετε μαζί το πορτοφόλι σας, ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να έχετε αφήσει μερικά κέρματα στο αυτοκίνητο. Προσοχή: μην αφήνετε πολλά χρήματα και μην τα έχετε σε εμφανές σημείο

Μια αλλαξιά ρούχα
Αν για κάποιο λόγο χρειαστεί να περπατήσετε στη βροχή ή λερωθείτε, γιατί να πρέπει να μείνετε με βρεγμένα ή λερωμένα ρούχα μέχρι να επιστρέψετε στο σπίτι, ενδεχομένως μετά από ώρες; Μην ξεχάσετε να αφήσετε και μια έξτρα ζακέτα ή ένα ελαφρύ πανωφόρι για την περίπτωση που κάνει περισσότερο κρύο από ότι υπολογίζατε. Εάν έχετε παιδιά, καλό είναι να έχετε και ένα δικό τους σετ ρούχα.

Φορτιστής αυτοκινήτου για το κινητό
Επειδή υπάρχει πάντα η πιθανότητα όταν είναι πραγματικά ανάγκη να επικοινωνήσετε με κάποιον, το τηλέφωνό σας να μην έχει μπαταρία!

Κάτι φαγώσιμο
Προτιμήστε κάτι συσκευασμένο που δεν χαλάει εύκολα και δίνει άμεσα ενέργεια, όπως ξηρούς καρπούς, ρυζογκοφρέτες ή μπάρες δημητριακών.

Αντιολισθητικές αλυσίδες
Αν και στο μυαλό μας τις έχουμε συνδέσει με τα χιόνια, είναι απαραίτητο να υπάρχουν στο πορτμπαγκάζ όλο το χρόνο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για να μην κολλήσουμε στη λάσπη ή την άμμο.

Κουβέρτα
Εάν χρειαστεί να περιμένετε ώρες μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία σε κάποιο οδικό άξονα που έχει αποκλειστεί από τα χιόνια, θα σας φανεί σωτήρια γιατί θα μπορείτε να ζεσταθείτε χωρίς να καίτε πολύ βενζίνη για να έχετε το καλοριφέρ στο φουλ. Αλλά η κουβέρτα είναι χρήσιμη και σε άλλες περιπτώσεις, όπως εάν θέλετε να μεταφέρετε κάποιο ζώο (χωρίς να γεμίσετε τρίχες τα καθίσματα).

Ένα μπουκάλι με νερό
Για την περίπτωση που παραμείνετε αναγκαστικά μέσα στο αυτοκίνητο για ώρες –π.χ. μπλοκαρισμένος στην κίνηση ή αποκλεισμένος στα χιόνια- και διψάσετε. Ή επειδή μπορεί να προκύψει κάποια βλάβη και να χρειαστεί να περπατήσετε μέσα στη ζέστη μέχρι το κοντινότερο συνεργείο, βουλκανιζατέρ ή βενζινάδικο.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για να καθαρίσετε το τζάμι –εάν έχει τελειώσει το νερό για τους υαλοκαθαριστήρες. Καλό θα ήταν να έχετε ένα μπουκάλι φτιαγμένο από υλικό που δεν αλλοιώνεται όταν εκτίθεται για ώρες ή ημέρες στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και να το ανανεώνετε με φρέσκο νερό συχνά.

Κουτί πρώτων βοηθειών
Κανείς ποτέ δεν ξέρει πότε θα χρειαστεί μια γάζα, λίγο οινόπνευμα ή ένα παυσίπονο. Και η γρήγορη αντιμετώπιση μιας αιμορραγίας ή ενός τραυματισμού μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά!

Μερικά από τα απαραίτητα που πρέπει να περιέχονται στο κουτί είναι:
-Φυσιολογικός ορός για τον καθαρισμό πληγών
-Οινόπνευμα
-Οξυζενέ
-Βάμμα ιωδίου
-Βαμβάκι
-Steri-strip (αυτοκόλλητα ράμματα)
-Γάζες μικρές και μεγάλες, απλές και αποστειρωμένες
-Βαζελινούχες γάζες για εγκαύματα
-Ελαστικοί επίδεσμοι
-Τραυμαπλάστ
-Ψυκτικό σπρέι
-Θερμαντική αλοιφή
-Αντιβιοτική σκόνη σε σπρέι
-Αναλγητικά-Αντιπυρετικά
-Αντιφλεγμονώδη
-Αντιισταμινικά (χάπια και αλοιφή)
-Αντιεμετικά
-Αντιδιαρροϊκά
-Koρτιζονούχα αλοιφή
-Στικ για τσιμπήματα. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ