Ανακοινώνονται νέα μέτρα στήριξης για αγρότες και κτηνοτρόφους

Ανακοινώνονται νέα μέτρα στήριξης για αγρότες και κτηνοτρόφους

Νέα στήριξη σε κτηνοτρόφους προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών τόνισε πως «Ειδικά στους κτηνοτρόφους είναι ανάγκη να γίνουν παρεμβάσεις γιατί καταλαβαίνετε ότι ζωικό κεφάλαιο που ίσως χαθεί δεν μπορεί εύκολα να ανακτηθεί.

Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να στηρίξουμε συνολικά τον πρωτογενή τομέα ιδίως τους κτηνοτρόφους.

Ότι έχει δοθεί μέχρι σήμερα ήταν από εθνικούς πόρους πλέον έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε και χρήματα που μας δίνει η ευρωπαϊκή επιτροπή είτε μέσα από απευθείας χρήματα από το αποθεματικό κρίσης είτε μέσα από τη δυνατότητα μέρος των προγραμμάτων του δευτέρου πυλώνα της ΚΑΠ να τα αξιοποιήσουμε στοχευμένα και λελογισμένα στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Αυτό θα προσδιοριστεί και θα ανακοινωθεί εντός του Ιουνίου».

Αναφερόμενος στις επιδοτήσεις και στον νέο τύπο αιτήσεων «Πάει πάρα πολύ καλά, πλέον οι δηλώσεις ενιαίας ενίσχυσης γίνονται μέσα από το gov. Σήμερα που μιλάμε είμαστε στις 100 χιλιαδες οριστικές αιτήσεις και 370 χιλιάδες πρόχειρες.

Είναι μια παρέμβαση η οποία δίνει αξιοπιστία απόλυτη στο σύστημα αυτό το πολύ σημαντικό μέσα από το οποίο δίνονται οι επιδοτήσεις στους αγρότες 2,2 δισ. το χρόνο.

Με αυτό τον τρόπο και με αυτό τον πλαίσιο ο κάθε αγρότης θα αισθάνεται ότι ό,τι δικαιούται αυτό εισπράττει, θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία αυτή.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και από όλους όσους συνέβαλλαν στο να γίνει αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση». xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ